TRAFİK HAFTASI SÖNÜK BAŞLADI

Bilecik’de Trafik Haftası kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına Vali Yardımcısı Metin Çınar’ın çelenk koymasıyla başladı.

07 Mayıs 2014 Çarşamba 09:13
2041 Okunma
TRAFİK HAFTASI SÖNÜK BAŞLADI

 Bilecik’de Trafik Haftası kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına Vali Yardımcısı Metin Çınar’ın çelenk koymasıyla başladı.

 Cumhuriyet Meydanı’nda  bugün saat 10.00’da başlayan programa Vali Yardımcı Metin çınar , Bilecik Belediye Başkan Yardımcı Nihat Can, Emniyet Müdür Yardımcısı Hayati Akça, 9.Jandarma Alay Komutanı vekili Memnan Çokhızlı, sivil toplum örgüt temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 Trafik Haftası,  Atatürk anıtına çelenk koyulduktan sonra, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.  Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bilecik Vali Yardımcısı yaptı. Metin Çınar,  Yaşadığımız yüzyılda gelişmiş veya az gelişmiş bütün ülkelerin başında trafik sorunu gelmekte olduğunu belitti. Çınar,  “ Her yıl trafik kazalarında 4 bin kişi hayatını kaybederken 200 bin kişi de yaralanmaktadır. Yalnızca Türkiye’de 2002-2011 yılları arasında 44 bin kişi trafik kazalarında yaşamını yitirmiştir.

 Eğer önlemler alınmazsa bu rakamların 2020 yılında yüzde 80 oranında artması bekleniyor. Yapılan araştırmalara göre kazaların önlenmesi bakımından mühendislik ve teknik alt yapının yüzde 30, denetimin yüzde 20, eğitimin ise yüzde 5 oranında etkili olduğu görülmüştür” dedi.

 

Konuşmaların ardından Metin Çınar başarılı olan Emniyet ve Jandarma mensuplarına başarı belgesi verdi. Jandarma ve Trafik Şube’nin ortak düzenlemiş olduğu program protokol üyelerin kurulan trafik gereçlerinin bulunduğu stantları gezmesiyle son buldu.

 Programa Bilecik Valisi, Bilecik Belediye Başkanı, Bilecik Emniyet Müdürü,9. Jandarma Alay Komutanı katılmazken, Şoförler Odası Başkanı'da vekilini gönderdi.

 

 

 

 

 

 

VİDEO BİRAZDAN

 

Son Güncelleme: 07.05.2014 09:13
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKTrafik Haftası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle