TANITIM GECESİNE BAŞBAKAN SÜPRİZİ

Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen “Kuruluşa Yolculuk Edebali İzinde Bilecik Tanıtım’’ programı, Bursa’da gerçekleştirildi.

03 Mayıs 2014 Cumartesi 10:42
1492 Okunma
TANITIM GECESİNE BAŞBAKAN SÜPRİZİ

 Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen “Kuruluşa Yolculuk Edebali İzinde Bilecik Tanıtım’’ programı, Bursa’da gerçekleştirildi.  

  Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım programına, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, belediye başkan yardımcıları, Bilecik Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy, Bilecik Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Bilecik Dünya Destinasyonu Oluyor Projesi Koordinatörü Doç. Dr. Metin Çelik,  Bursa Ticaret Sanayi Odası (TSO) temsilcileri, Yıldırım Sanayici ve İş Adamları Derneği yöneticileri, Karacabeyliler Derneği, Bursa Çerkez Kültür Derneği, Tasavvuf Vakfı, Bursa Gençlik Derneği Başkanı Kemal Uysal, ve vatandaşlar katıldı.

  Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, var olan özellik ve güzelliklerin anlatılmak istendiğini belirterek, programda emeği geçenlere teşekkür etti.  Bilecik adına güzel ve faydalı bir programın düzenlendiğini belirten Vali Nayir, Bilecik’te, kamu kurum kuruluşları, özel teşebbüs, üniversite ve sanayi kuruluşlarının desteğiyle şehrin tanıtımına ilişkin çalışmaların yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.

  BİLECİK’İ HER YÖNÜYLE ANLATACAĞIZ VE TANITACAĞIZ

  Belediye Başkanı Selim Yağcı ise yaptığı konuşmada, Bilecik’in birçok anlamda iyi referanslara sahip olduğunu belirtti. Yağcı, ”Bilecik’in tarihi, kültürel, doğal birçok eserinin bulunuyor. Bilecik, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Eskişehir, Bursa, Sakarya gibi metropol şehirlerin ortasında ve bu şehirlere kısa mesafede olan bir ilimiz. Bilecik, eğitim düzeyi oldukça fazla olan bir şehir. Bilecik, Osmanlı’nın misafirperverliğini gösterebilen bir şehir. Ama maalesef bu şehir, bu zamana kadar bu özellik ve güzelliklerini tanıtamamış. Bizler, geçtiğimiz 10 yılda şehirde yapılması gereken temel hizmetleri gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte bu sayılan güzellikleri tanıtmaya yönelik girişimlerde bulunacağız. Bu anlamda kardeş şehir Bursa’da bu tanıtım çalışmalarının başlangıcını yapmak istedik. Aynı zamanda Bursa’nın gerek kentsel, gerek diğer noktalarındaki tecrübelerinden de faydalanacağız. Kısacası Bilecik’i her yönüyle anlatacağız ve tanıtacağız” diye belirtti.

  Bilecik’in tanıtım belgesellerinin gösterildiği programda, Bilecik Belediyesi Oturak Havası Meşk Ekibi, Bilecik yöresine ait türkülerin seslendirildiği bir konser verdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösteri sunduğu programda Bilecik yöresine ait ürünler sergilendi. Programın sonunda Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik bezinden yapılmış el ürünleri, Bilecik’e ait gıda maddeleri, el işi çalışmalarının olduğu stantları gezerek, bilgi aldı.

  GECEYE BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN SÜRPRİZİ

  Konuklara, Meşhur Osmanlı Şerbeti, nar ve ayva lokumunun ikram edildiği programda, Bilecik Dünya Destinasyonu Oluyor Projesi Koordinatörü Doç. Dr. Metin Çelik, Bilecik turizmine ilişkin hazırladığı sunumu yaptı. Programda, Şeyh Edebali’nin Osmangazi’ye öğütlerinin olduğu ‘’Ey Oğul’’ şiirinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından seslendirilmesi, salondakiler tarafından alkışlandı.

Son Güncelleme: 03.05.2014 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle