SON 14 YILDA BAKIN NELER YAPMIŞLAR !

 Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Bilecik'e son 14 yılda 7 baraj inşa ederek, 85 bin 640 dekar araziyi sulamaya açtı.  

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
08 Ocak 2018 Pazartesi 11:57
1025 Okunma
SON 14 YILDA BAKIN NELER YAPMIŞLAR !

 Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Bilecik'e son 14 yılda 7 baraj inşa ederek, 85 bin 640 dekar araziyi sulamaya açtı.  


  DSİ Bilecik'e yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşları içme ile kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Konu hakkında açıklama yapana DSİ Genel Müdürü Murat Acu; Bilecik'e son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığını belirtti.

 Acu, "DSİ olarak son 14 yılda Bilecik’te 7 baraj inşa ettik. 85 bin 640 dekar araziyi sulamaya açtık veçiftçilerimize yıllık 37 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 24 adet derenin ıslahını tamamladık.  Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen 'Gölsu' projesi kapsamında Bilecik ilinin de nasibini aldı. Bu kapsamda çalışmaları hızla devam eden Bilecik İnhisar Çaltı Barajının gövde inşaatında çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çaltı Barajında depolanacak su ile 7 bin 630 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır" dedi.


  "2017 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 76 milyon 300 bin TL katkı sağlanmasının hedefleniyor"


  Acu, Bilecik il sınırları içine yapılan Çaltı Barajı hakkında bilgi vererek, temelden yüksekliği 70 metre olan Bilecik'in İnhisar ilçesine yapılan  Çaltı Barajının tamamlanması ile 2017 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 76 milyon 300 bin TL katkı sağlanmasının hedefleniyor.  DSİ olarak toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesine yönelik hazırlanan sulama ve depolama projelerinde maksadımız; tarımsal üretimi artırmak, tarımla geçimini sağlayan nüfusun refah seviyesini yükseltmek, artan nüfusun besin ihtiyacını karşılamak, sanayimizin hammadde ihtiyacını temin etmek, tarımın milli gelir içindeki payını artırmak, kırsal göçü önlemektir.

 Bu amaçlara ancak ve ancak sulama tesislerinin doğru ve planlı işletilmesi neticesinde ulaşılabilir. 1954 yılında teşkilatlanan ve ülkemizdeki su kaynaklarının planlanması, yönetimi, geliştirilmesi ve işletilmesinden sorumlu olan genel müdürlüğümüz belirlenen hedeflere ulaşmak için çalışmalarına hızla devam etmektedir" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KÜRELİ GENÇ 2018-01-08 17:31:52

Küre arazisi kamulaştırılarak yapılan sadece adı Kızıldamlar olan barajın suyu neden Küre arazisine verilmiyor. Pompaya gerek yok, kanala gerek yok. Su zaten yüksekten kendi cazibesiyle akacak. Binlerce dekar arazi susuz kalıyor. Bilindiği üzere Küre üzümü, Kirazı ve kavunu ile meşhur bir yer. Toprakları verimli. Sulu tarım yapılsa hem dışa göç önlenecek, hemde köy ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak. LÜTFEN BU KONUYA DA BİR ÖNCÜ OLUN, DİLE GETİRN

banner22

resim yükleresim yükle