Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü

Bilecik’te 4 Ocak 2014 Pazar günü saat 10.00’ da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Binası önünde başlayan “Gençlik Şühedanın İzinde Sarıkamış Şehitlerini Anma” Yürüyüşü Düzenlendi.

04 Ocak 2015 Pazar 09:09
2413 Okunma
Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü

Bilecik’te 4 Ocak 2014 Pazar günü saat 10.00’ da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Binası önünde başlayan “Gençlik Şühedanın İzinde Sarıkamış Şehitlerini Anma” Yürüyüşü Düzenlendi.

 

 

 Sarıkamış Harekatı’nın 100. Yıl dönümü anma  dolayısıyla hazırlanan program Gençlik ve Spor İl Müdürlüğün den başlayarak, Bilecik Ertuğrul gazi Lisesi önünden ilerlemeye devam etti.

 

 

Yürüyüş Bilecik Şeyh Edebali Türbesinde sonlandırıldı. Yürüyüşe Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, daire müdürleri, spor kulübü başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Sarıkamış Şehitlerini Anma yürüyüşü öncesinde konuşan Lütfi Doyuk “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın öncülüğünde 4 Ocak 2015 tarihinde muhtelif yaşlarda takriben 100 Bin katılımcı ile başlatılması düşünülen Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşünün 3.sünü eş zamanlı olarak 81 vilayetimizde tamamen gönüllülük esasıyla 4 Ocak 2015 tarihi yani bugün ilimizde de büyük küçük demeden Sarıkamış Allahuekber dağlarında, şehit olan kahramanlarımızın 100.yılını anma adına toplanarak anlamlı yürüyüşümüzü gerçekleştirmekteyiz” dedi ve şunları söyledi.

 

 

“22 Aralık 1914-15 Ocak 1915 tarihlerinde 1. Dünya Savaşı kapsamında Doğu Cephesinde Osmanlı ve Rus ordusu arasında gerçekleşen bu savaş çok sürmeden bitecektir. Kars ve Yöresini Ruslar İşgalindedir.

Başkomutan Vekili Enver Paşa büyük bir güçle Rusların hiç beklemedikleri bir yerden Allahuekber dağlarından aşarak vurmayı Kars’ı ve Sarıkamış’ı yeniden vatan topraklarına katmayı hedeflemişti.

 

 

Allahuekber dağları, binlerce şehit verilerek aşıldı ve Sarıkamış kuşatıldı. Kuşatma harekatı, eksi 30’larda ki aşırı soğuk ve açlık yüzünden hedefe ulaşılamadan karlı ve dondurucu soğuklara yenik düşen 60 bine yakın Mehmetçiğimiz donarak şehit olmuşlardır.

 

 

Şanlı tarihimizin ve kültürel mirasımızın daha iyi tanıtılması ve sahip çıkılması Sarıkamış’ın milli-manevi ikliminin toplumun tüm bireyleri tarafından yaşanabilmesi için burada bulunmaktayız. Katılımınızla her fert olarak bu önemli güne anlam ve değer katmaktasınız. Birliğiniz ve dirliğimiz daim olsun. Şehitlerimizin ruhları şad olsun”

 

 

Doyuk’un konuşmasından sonra vatandaşlara atkı, bere ve eldiven dağıtıldı. Yürüyüş sona erip Bilecik Şeyh Edebali Türbesine  varıldıktan  sonra katılımcılara Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Lütfi Doyuk çorba ikram etti.

 

 

 

Son Güncelleme: 04.01.2015 09:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle