RECEP DİNDAR AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

Recep Dindar ile AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş’un ortak oldukları DİNKUR İnşaat’ın Atatürk Bulvarı üzerinde inşa ettikleri binaya Belediye tarafından kesilen 214 bin liralık ceza ile ilgili firma ortaklarından Dindar İnşaat’ın sahibi Recep Dindar, konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

22 Mart 2014 Cumartesi 17:44
4090 Okunma
RECEP DİNDAR AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

Recep Dindar ile AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş’un ortak oldukları DİNKUR İnşaat’ın Atatürk Bulvarı üzerinde inşa ettikleri binaya Belediye tarafından kesilen 214 bin liralık ceza ile ilgili firma ortaklarından Dindar İnşaat’ın sahibi Recep Dindar, konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Bu ceza yersizdir, haksızdır, tüm izinlerinin mevcut olduğunu ve Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı, Encümen üyelerine kendilerine ceza verilmesi yönünde ikna çalışması yaptıklarını belirtti. 

Dindar, " Ertuğrulgazi Camii’nin altına yapılmakta olan inşaatımız için 12. Ağustos 2013 tarihinde fora kazık ve hafriyat izni aldık. Fora kazık ve hafriyatın eşzamanlı yürümesi gereken çalışma. Çalışmalarının 12’nci aya kadar devam ettiğini, 07,Ocak 2014 tarihinde Belediye Zabıtası tarafından bir tutanak tutulduğunu, gerekçe olarak da 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 32’nci maddesi gösterildi.

Bu maddede, inşaat yapılan herhangi bir yerde ruhsat dışı bir işlem yapılması halinde ceza kesilmesinin öngörüldüğünü  kendilerine cezanın kesildiği tarihte herhangi bir inşaat faaliyetine başlamadık. Bu ceza yersiz, İzin kağıdı elimizde mevcut duruyor. Belediye encümeninde bulunan 3 üyeden 2’sinin cezayı “haksız ve yersiz” bularak kabul etmemiş.Daha sonraki bir haftalık süre içinde Sayın Belediye Başkanı, Belediye’de ikna toplantıları yaptı. Aşağı yukarı 4-5 defa bu ikna toplantıları devam etti. Burada da ikna edemedi. Bunun sonucunda son yaptığı meclis toplantısında 214 bin liralık cezayı yazdı. Toplantıya 2 Meclis üyesi de katılmadı.

 Encümen toplantısından 4-5 saat kadar önce sosyal paylaşım sitesi Twitter’da bize kesilecek cezayla ilgili tivitler attılar. Ben diyorum ki, nasıl oluyor da encümen toplanmadan böyle bir ceza çıkabiliyor. Hepinizin gördüğü gibi burada planlı bir hareket var. Yıldırma hareketi var, bize bu ceza yazıldıktan sonra 2 ay ev almak için müşteri gelmedi. Bir Belediye Başkanına bu yakışır mı? Şehremini nedir? Bir Belediye Başkanının güvenilir olmasıdır. Sorun çözen merci olmasıdır. Böyle mi şehremini olunur?

Cumhuriyet tarihi boyunca Belediye’nin toplam 214 bin lira ceza toplamışlığı var mıdır? Bu ceza yersizdir, haksızdır, bu durumu halkın takdirine ve vicdanına bırakıyorum. Bölge İdari Mahkemesi’nde cezaya itiraz ettiklerini ve kararın iptal olacağına inanıyorum. Bu uygulamaya karşı maddi manevi tazminat davası açacağım kesinlikle kazanacağım.

Recep Dindar Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcının teyfikbey caddesi üzerindeki Cumhuriyet Halk Partisi Seçim Koardinasyon merkezinin isket ruhsatı  olmadan açıldığını yönündeki soruya ise, Bir ilin Belediye Başkanının seçim bürosu açmak için isken ruhsatı  olmasının şart olmadığını araştırma yapsaydı böyle birşey söyleme gereği doğmazdı " dedi.

 

Son Güncelleme: 22.03.2014 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle