POLİS TOPAL ADAM ROLÜ YAPIP DOLANDIRICIYI SUÇÜSTÜ YAKALADI

Bilecik’te 15 yaşındaki çocuğu kandırıp dolandırma olayına karışan 1 kişi gözaltına alındı.

10 Eylül 2014 Çarşamba 11:47
3545 Okunma
POLİS TOPAL ADAM ROLÜ YAPIP DOLANDIRICIYI SUÇÜSTÜ YAKALADI

Bilecik’te 15 yaşındaki çocuğu kandırıp dolandırma olayına karışan 1 kişi gözaltına alındı. 

  Edinilen bilgiye göre, telefon dolandırıcılığı yaptığı öne sürülen S. Y. (31), Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürü Seyhan Yıldırım'ın yürüttüğü operasyon ile suçüstü yakalandı. İlk olarak TOKİ Mergül Sitesinde 15 yaşındaki bir kız çocuğunun dolandırılmasının ardından Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü harekete geçerek, izlediği güvenlik kameraları ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda eşkali tespit edilen şüpheli, polis ekiplerinin Ertuğrulgazi Mahallesinde bir başka kişiyi dolandırdıktan sonra polis, topal adam rolü yaparak düzenlediği operasyonla yakaladı.

 

 

  S. Y., ilk ifadesinde olayı itiraf etti. Daha sonra şüpheli ve Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, vatandaşlardan dolandırdığı para ve ziynet eşyalarını sakladığı eve gitti. Burada yapılan aramalar sonucu, 14 bin 150 TL para, ziynet eşyalar, bilezikler, altınlar ve 2 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.

 

 

 Bir devlet kurumunda özel bir güvenlik olarak çalışan S. Y.'nin Şanlıurfa’da oturan asker arkadaşının Bilecik’te ağına düşürdüğü vatandaşlar arasında köprü vazifesi gördüğü öğrenildi. Asker arkadaşının telefonla kandırdığı vatandaşlara “Şimdi size biri gelecek o gelen arkadaşa paraları veya altınları verin” dediği kişi olan S. Y., vatandaşlardan aldığı paraları İstanbul’a giderek orada bir kişiye teslim ettiğini ve oradan toplanan paralar ve ziynet eşyalarını Şanlıurfa’da bulunan asker arkadaşına ulaştırdığını söyledi.

 

 

 Evde yapılan aramalar sonrası Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen S. Y.'nin, burada alınacak ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edileceği bildirildi. Bilecik polisi de yakalayamaz denilen telefon dolandırıcılarını yakalayarak büyük bir başarıya imza attı.

 Öte yandan şüphelinin 3 gün önce yaşlı bir kadını da 60 bin lira dolandırdığı öğrenildi.

Son Güncelleme: 10.09.2014 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle