ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN MUHTEŞEM TİYATRO

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü” etkinlikleri kapsamında Bilecik Merkez Edebali Ortaokulu öğrencileri tarafından “Harmanyeri 1915” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

20 Mart 2015 Cuma 08:04
2631 Okunma
ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN MUHTEŞEM TİYATRO

 Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü” etkinlikleri kapsamında Bilecik Merkez Edebali Ortaokulu öğrencileri tarafından “Harmanyeri 1915” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

 

  Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen “Harmanyeri 1915” adlı tiyatro oyununa Bilecik İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Coşkun Bakırtaş, Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü Erdoğan Kaba , okul müdürleri, veliler ve öğrenci izledi.

 

 

  Edebali Ortaokulu Türkçe öğretmeni Yeliz Öznar öncülüğünde yapılan tiyatro gösterisi toplamda 70 öğrencinin rol aldı ve çalışları yaklaşık 3 ay sürdü. Tiyatro hakkında okul yönetimin yaptığı açıklamada, “18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü”nün 100. Yıl etkinlikleri kapsamında “Harmanyeri 1915” adlı tiyatro oyununu sergilediklerini belirttiler. Açıklamada, “Cephe gerisinde ve cephede yaşanan fedakarlıklar, acılar göz önüne serilerek, sembol haline gelen Kınalı Hasan, Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş ve en başta Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal isimlerinden yola çıkarak, öğrencilerimize Çanakkale ruhunu aşılamak, şehitlik mertebesinin anlamını öğrencilere aktarmak, Çanakkale gibi yüz binlerin şehit olduğu bir savaşı canlandırmaya çalışmak, bu ruhu çocuklarımıza aşılamayı hedeflemekteyiz. 

 

 

 Bu heyecan, bu gurur, bu kahramanlık, iman, vatan sevdası Çanakkaleyi anlatmaya kelimeler yetmez. Öğrencilerimizi bu ruhla şekillendirebildiğimizi düşünüyoruz. Öğrencilerimiz “Çanakkale Geçilmez, Geçilemez” diyor. Atalarının mirasına sahip çıkacaklarını haykırıyorlar. Milletimizin sayısız zaferle dolu şanlı tarihindeki en parlak sayfalardan biri olan Çanakkale Savaşları’nda vatanı ve milleti için canını hiçe sayarak savaşan kahraman ecdadımız, savaşta bütün imkansızlıklara rağmen tüm dünyayı hayran bırakacak bir mücadele örneği sergilemiştir.

 

 

 Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümünde başta savaşın kaderini değiştiren “Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum“ diyen ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ve canı pahasına vatanını savunan şehit ve gazilerimize rahmetler diliyoruz ve onları şükranla anıyoruz” denildi.

 

 

 

  Yapılan tiyatro sonunda öğrenciler, ayakta alkışlanırken, yöneticiler ve öğretmenler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

 

Son Güncelleme: 20.03.2015 08:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle