ÖMER YEL "MEMURUN KAYBI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR"

Türkiye Kamu-Sen Bilecik İl Temsilcisi Ömer Yel yaptığı açıklamada, enflasyonun düşün trendine girdiğinin ve enflasyonun beklentilerinin yıl sonunda yüzde 7,5 olması yönünde değerlendirmelerde bulundu.

06 Ağustos 2014 Çarşamba 05:49
881 Okunma
ÖMER YEL

 Türkiye Kamu-Sen Bilecik İl Temsilcisi Ömer Yel yaptığı açıklamada, enflasyonun düşün trendine girdiğinin ve enflasyonun beklentilerinin yıl sonunda yüzde 7,5 olması yönünde değerlendirmelerde bulundu. 

 

 

  Ömer Yel, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Temmuz ayına ilişkin TÜFE ve Yİ-ÜFE verilerini açıkladığı belirterek, “Temmuz 2014 Tüketici Fiyat Endeksi aylık yüzde 0,45 arttı. TÜFE’ de 2014 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,45, yılın ilk 7 ayında yüzde 6,18, 12 aylık toplamda yüzde 9,32 artış gerçekleşti. Geçtiğimiz Haziran ayı aylık TÜFE yüzde 0,31 yıllık TÜFE ise yüzde 9,16 olarak gerçekleşmişti. Geçtiğimiz ay açıklama yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, enflasyonun Temmuz ayında eksiyi göreceğini belirterek; Haziran ayı enflasyon rakamları için, “Enflasyon düşüş trendine girdi, enflasyonda beklentimiz yıl sonunda yüzde 7,5 olması yönünde” şeklinde bir değerlendirmede bulunmuştu. Ancak Bakanın yaptığı açıklamanın aksine Temmuz ayı enflasyon oranı aylık yüzde 0,45 oranında artış göstererek yükselmeye devam etti. Böylece enflasyon, beklentilerinin üzerinde artarken yıllık enflasyon 4 ay üst üste yüzde 9’un üzerinde seyretti”.

 

 

  “TEMMUZ AYININ ZAM ŞAMPİYONU YÜZDE 30,94 ARTIŞ GÖSTEREN SİVRİ BİBER OLDU”

  Temmuz’da zam şampiyonunun ise  fiyatı yüzde 30,94 artış gösteren sivri biber olduğunu dile getiren Yel, “Enflasyonda yaz aylarında beklenen düşüş gerçekleşmediği gibi gıda fiyatlarının fahiş oranlarda artış göstermesi, memuru ve memur emeklisini zor koşullarda bir kışın beklediğini gösteriyor. Memur maaşlarının enflasyon karşısında, sürekli olarak erimeye devam edeceği yılın ilk aylarından bu yana enflasyon rakamları açıklandığında dahi açıkça görülmekteydi. Toplu Sözleşme metnini fütursuzca imzalayanlar bugünleri öngöremeyerek devletin verdiği tekliften daha düşük zam oranlarını kabul ederek memuru açlık ve sefalete sürüklemiştir”.

  “MEMURUN KAYBI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR VE HAKKI GASP EDİLİYOR”

  2014 yılında memur ilk kez yılın ikinci altı aylık döneminde zam almadığını ve enflasyon farkı hakkı da gasp belirterek, “Bir yıllık enflasyon yüzde 9,32, 7 aylık enflasyon yüzde 6,18, memura 2014 yılında ortalama 5,2 zam peki memura, emekliye enflasyon farkı neden yok? Yılın ilk yarısında reel olarak ciddi kayıplara uğrayan memur ve memur emeklisi maaşının hesabı elbet sorulacaktır. Bu tarihi rezilliğe başarı diyenler bugün başını kuma gömerek sorunları çözeceğini zannetmektedir. Toplu sözleşmede memurları ateşe atan bu yanlış, memura ek zam konusunun torba yasaya alınarak, enflasyon farkının ödenmesi sağlanarak düzeltilmelidir. Seyyanen zam nedeniyle memurların ve emeklilerin mağduriyeti giderilmelidir” diye ifade etti.

Son Güncelleme: 06.08.2014 05:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle