O PATLAMADA ATATÜRK'ÜN YANINDAYMIŞ

Çanakkale Savaşı sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün cep saatine isabet eden şarapnel parçalarından biri gözüne gelerek 'Gazi' olan Bilecikli Musa Kazım Kocabağ'ın torunu Meliha Baydur evini Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Belediye Başkan adayı Melek Mızrak Subaşı'na açtı. 

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
18 Mart 2024 Pazartesi 18:07
179 Okunma
O PATLAMADA ATATÜRK'ÜN YANINDAYMIŞ

Çanakkale Savaşı sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün cep saatine isabet eden şarapnel parçalarından biri gözüne gelerek 'Gazi' olan Bilecikli Musa Kazım Kocabağ'ın torunu Meliha Baydur evinin kapılarını Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Belediye Başkan adayı Melek Mızrak Subaşı'na açtı. 


 

Melek Mızrak Subaşı, CHP Merkez İlçe Başkanı Melih Karaçam ile birlikte 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü nedeniyle anlamlı bir ziyaret yaptı. İkili; Çanakkale Savaşı Gazisi Bilecikli Musa Kazım Kocabağ'ın torunu Meliha Baydur'u evinde ziyaret etti. 


 

Gazi Musa Kazım Kocabağ'ın ailesinin anlattığı bilgilere göre Çanakkale Savaşı sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün cep saatine isabet eden şarapnel parçalarından birinin gözüne isabet etmesiyle görme yetisini kaybetmesi üzerine Gazilik unvanı kazanan Musa Kazım Kocabağ'ın ailesi ona ait eşyaları halen saklamaya ve hatırasını yaşatmaya devam ediyor.


 

Çanakkale Savaşı Gazisi Musa Kazım Kocabağ'ın eşyalarını inceleyen ve hakkında bilgiler alan Melek Mızrak Subaşı; Çanakkale Savaşının dünyada eşi benzeri olmayan bir zafer olduğunu vurgularken; "Dünyada yedi düvele kafa tuttuğumuz Çanakkale Savaşı ile eşi benzeri görülmeyen bir kahramanlık destanı yazdık. Çocuk yaşında savaşa korkusuzca giden kahraman Mehmetçikler, cepheye koşan kahraman dedelerimiz ve onları yalnız bırakmayan fedakar Türk kadını ile tarihimiz sayısız kahramanlıklarla dolu. Bize miras bu güzel vatanımızın değerini bilmeli, tarihimizin bizlere yüklediği sorumlulukla milletimiz ve ülkemiz için çalışmaya devam etmeliyiz." ifadelerini kullandı.


 

Gazi Musa Kazım Kocabağ'ın yakınları ve torunu Meliha Baydur da Başkan Adayı Melek Mızrak Subaşı'ya böyle anlamlı bir günde yaptığı nazik ziyaret için teşekkürlerini iletti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle