MÜHENDİS ADAYLARINA SEMİNER VERİLDİ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği öğrencilerine ‘Yeni Nesil Ekolojik Yalıtım ile İlgili Mantosür Yalıtım Sıvası’ hakkında seminer verildi.

06 Mayıs 2014 Salı 06:32
1492 Okunma
MÜHENDİS ADAYLARINA SEMİNER VERİLDİ

 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği öğrencilerine ‘Yeni Nesil Ekolojik Yalıtım ile İlgili Mantosür Yalıtım Sıvası’ hakkında seminer verildi.  

  İlimizde Mantosürün bayiliğini yürüten ERDA İnşaat ve Yapı Malzemeleri Ticaret’in katkıları ile gerçekleşen seminer Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde gerçekleşti. Mantosür Hazır Isı Yalıtım Sıvası Pazarlama Müdürü Maden Mühendisi Muammer Çalışkan, Mantosür Hazır Isı Yalıtım Sıvası’nın özelliklerini ve avantajlarını anlattı.

  İlimizde faaliyet gösteren bazı inşaat firmalarının da katıldığı seminerde, sunum yapan Muhammer Çalışkan, Mantosür Hazır Isı Yalıtım Sıvası’nın inorganik kökenli yaklaşık 30 madenden elde edilen kompozit bir sıva olduğuna ve ağırlıklı olarak bor madeni kullandıklarını belirtti. Çalışkan, " Dört yalıtımı aynı anda yapabilme kabiliyetine sahiptir. Nedir bu dört yalıtım ısı, ses, yangın ve su. Ekolojik sıvalar bina ömrü kapsamında olup yekpare bir yalıtım sağlar. Sürme esaslı bir yalıtım sıvası olduğu için ısı köprüleri oluşturmaz. Durabilitesi sabittir, hacimsel değişiklikler oluşturmaz. Sizlere geriye dönük lokal tedavi gibi bir durum yaratmaz. Yalıtımı yapan ana unsur havadır. Dünya’nın en iyi yalıtım malzemesi havadır. Polistranların içine sıkıştırılmış havadır yalıtımı yapan. Mantosürdeki madenlerin özelliği de içinde hapsolmuş milyarlarca hava odacıkları vardır. 5 cm kalınlığındaki levha tarzlı yalıtım malzemelerine sıkıştırılan bu havayı 1cm kalınlığındaki Mantosür hazır ısı yalıtım sıvamızda mevcuttur. Kanserojyen madde içermez atom enerjisi kurumundan sağlık raporumuzda mevcuttur.

  Mantosür nefes alır terleme yapmaz. Levhalar yanar mantosür 1000 derecede yanmaz. Levha tarzlı yalıtım malzemeleri hacimsel küçülme yapar duvar ile sıva arasında boşluklar oluşturur ve duvar çatlar levha dökülür. Mantosür hacimsel küçülme yapmaz bunu avantaja dönüştürür gibi birçok şey daha ekleyebiliriz. Bir tarafta ki dezavantajlar bizde hep avantaj olarak karşımıza çıkmakta bu değerlendirmeleri sizler yaparak bizlerle iletişime geçebilirsiniz.” diyerek sunumunu bitirdi.

Son Güncelleme: 06.05.2014 06:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle