MEMUR-SEN'DEN HALEP'E 3 TIR YARDIM

Memur-Sen Bilecik İl Temsilciliği'nde, Halep’e yardım kampanyasıyla ilgili yapılan çalışmalar konusunda bir basın açıklaması yapıldı.

30 Aralık 2016 Cuma 09:49
887 Okunma
MEMUR-SEN'DEN HALEP'E 3 TIR YARDIM

     Memur-Sen Bilecik İl Temsilciliği'nde, Halep’e yardım kampanyasıyla ilgili yapılan çalışmalar konusunda bir basın açıklaması yapıldı.

 

 

        İl Temsilciliği binasında gerçekleşen açıklamaya, Memur-Sen Bilecik İl Temsilcisi Ahmet Selöz, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bilecik Temsilcisi Şemsettin Yıldırım, sendika kolları yöneticileri ve sendika üyeleri katıldı. Başkan Selöz,   Telafer’den kaçarak Hatay’a sığınan Türkmenlerin içinde bulunduğu durumun içler acısı olduğunu belirterek, "Onlarca, yüzlerce çocuk, kadın, yaşlı günlerce yürüyerek karda soğukta yağmurda ayaklarında ayakkabı yok, üzerilerinde giysi yok.

 

 

 Binlerce kilometre yolu can korkusuyla bize sığınmak için kat ediyorlar. Kendi adımıza şunları söylüyoruz Allah’a şükür onların sığınabileceği bir ülkemiz var. Onların sığınabileceği, bizim güvenli bir ülkemiz var. Ya o da olmasaydı 15 Temmuz’u kast ediyorum. Bu insanlar ve bizler nereye sığınacaktık?” ifadelerini kullandı.

 

 

   “Bir hafta süren kampanyamızda 101 bin lira yardım toplandı”

 

   Memur-Sen Konfederasyonu Bilecik Temsilciliğinin 11 kolunun bir araya geldiğini belirten Ahmet Selöz,  “Bir TIR’ın maliyeti toplamda 30-35 bin lira civarında. Çokta fazla dışarıya duyurmadan sadece üyelerimize mesaj atarak 1 haftada 3 TIR çıkaracak bir meblağ toplandı. Bir hafta süren kampanyamızda 101 bin lira yardım toplandı. Tüm üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu çatı Memur-Sen çatısı, dertli insanların çatısı. İnsanların dertleriyle dertlenenlerin çatısı. Bunu bugün bir kez daha göstermiş olduk” dedi.

 

 

  “Bunun manevi karşılığı paha biçilemez”

 

  Selöz’ün açıklamasının ardından bir açıklama yapan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bilecik Temsilcisi Şemsettin Yıldırım ise, “Sendikanın kuruş sendikası değil de duruş sendikası olduğunu bir kez daha gösterdiler. Bu duruşlarından dolayı hepsine sizin huzurlarınızda teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Bu 101 bin lira temsili bir para. Bunun manevi karşılığı paha biçilemez. Onlar bizim kardeşlerimiz.

 

 

     Memur-Sen ailesi çok kıymetli bir çaba içerisine girip, çok kısa bir zaman içerisinde 101 bin lira topladılar. 7 TIR göndermeyi planlıyoruz, 2 TIR’ı Eğitim-Bir-Sen, 1 TIR’ı Memur-Sen olacak. Allah izin verirse TIRlarımızı 9 Ocak günü Cumhuriyet Meydanı’ndan göndermeyi planlıyoruz” dedi.

 

 

    Konuşmaların ardından Ahmet Selöz Memur-Sen adına, Yıldırım’a 101 bin liralık çeki takdim etti.

Son Güncelleme: 30.12.2016 09:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle