M.E.B. YASA TASARISINA TEPKİ

Bilecik Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ömer Yel, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yasa Tasarısı'nı eleştirerek "Tasarı hem eğitimimizi temellerinden sarsacak hem de öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi mağdur edecek düzenlemeler yapmaktadır" dedi.

19 Şubat 2014 Çarşamba 15:21
1430 Okunma
M.E.B. YASA TASARISINA TEPKİ

Bilecik Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ömer Yel, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yasa Tasarısı'nı eleştirerek "Tasarı hem eğitimimizi temellerinden sarsacak hem de öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi mağdur edecek düzenlemeler yapmaktadır" dedi.

 Cumhuriyet Meydanı'nda, Eğitim Sen üyeleri ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bilecik Belediye Başkan Adayı Hüseyin Şensoy'un katıldığı bir basın açıklaması yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Ömer Yel, hükümetin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sevk ettiği ve kamuoyunda "MEB Yasa Tasarısı" diye bilinen Milli Eğitim Temel Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısını, 'pimi çekilmiş bomba' olarak nitelendirdi. Yel, "Emniyet ve yargıdan sonra milli eğitime de el atan iktidar, çatlak ses çıkmaması için her türlü gayreti göstermektedir. Paydaşlarla hiçbir istişare yapılmadan, 'Ben yaptım oldu' anlayışıyla hazırlanan, siyasallaşmanın önünü açan, kadrolaşmayı eğitimin her hücresine yerleştiren ve tam bir ucube olan bu yasa tasarısı önümüzdeki günlerde eğitim hayatımızı yangın yerine çevirecektir. Hükümet-cemaat kavgasına eğitimi de alet eden zihniyet, söz konusu yasa tasarısında hem eğitimimizi temellerinden sarsacak hem de öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi mağdur edecek düzenlemeler yapmaktadır. MEB Yasa Tasarısı kamuoyuna yansıyan haliyle yasalaşması durumunda eğitim camiasında büyük bir kıyım yaşanacaktır. Tasarı bu haliyle Meclis'ten geçerse 4 yılını tamamlayan tüm okul müdürleri, müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları görevden alınacak ve bunlardan istediklerini idare tekrar atayacak, atanamayanlar ise okullara öğretmen olarak dönmek zorunda kalacaklardır. Okul yöneticilerinin bir 4 yıl daha bu görevlerine devam etmelerine ise il milli eğitim müdürü ve vali karar verecektir. Özellikle son yıllarda il milli eğitim müdürlerinin ve valilerin hükümetten bağımsız hareket edemedikleri dikkate alındığında, kimlerin okul yöneticiliğine devam edeceğine karar verecek olan aslında hükümetin kendisidir" ifadelerini kaydetti. 

Son Güncelleme: 19.02.2014 15:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle