KOOPERATİFÇİLİK ALANINDA YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA TEZLERİNE DESTEK

Bilecik Ticaret İl Müdürlüğü, Kooperatifçilik alanında lisans ve doktora tezlerine 5 Bin ile 10 Bin TL destek vereceklerini bildirdi.

26 Mayıs 2014 Pazartesi 04:44
858 Okunma
KOOPERATİFÇİLİK ALANINDA  YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA  TEZLERİNE DESTEK

 Bilecik Ticaret İl Müdürlüğü, Kooperatifçilik alanında lisans ve doktora tezlerine 5 Bin ile 10 Bin TL destek vereceklerini bildirdi.

  Konu hakkında bir açıklama yapan İl Müdürü Şinası Balta, bu projenin, Bakanlığın öncülüğünde, sektörün katılım ve katkılarıyla hazırlandığını ve ülkenin kooperatifçiliğinin sorunlarını tespit ederek çözüm önerilerine yer verdiğini belitti. Balta, “ Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı 17 Ekim 2010 tarih ve 28444 sayılı mükerrer Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

 Ülkemiz kooperatifçiliği için bir yol haritası niteliğinde olan Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı’nda, Bakanlığımız sorumluluğunda olan 2.8 numaralı faaliyet, Kooperatifçilik konusunda, eğitim, araştırma ve yayın faaliyetinde bulunan gönüllü kuruluşların projelerinin desteklenmesi yönünde çalışmalarda bulunulacaktır. Ülkemizde yapılan bilimsel çalışmalar incelendiğinde, kooperatifçilikle ilgili olarak oldukça az sayıda eserin olduğu görülmüş olup, bu nedenle sektörün daha sağlıklı gelişmesine de yardımcı olması amacıyla kooperatifçilik hususunda yapılacak akademik çalışmaların artırılması gerektiği değerlendirilmektedir.

Bu amaçla, Bakanlığımız, Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü tarafından kooperatifçilik sektörünün önünün açılması, daha etkin ve verimli bir yapıyla sektörün geleceğe hazırlanması, ülke kooperatifçiliğinin gelişmesine katkı sağlanması, kooperatifçilik alanında akademik eserlerin sayısının artırılması amacıyla, 2013 yılı ve sonrasında kooperatifçilik alanında üniversitelerin tez jürisi tarafından kabul edilen Türkçe yazılmış ve oluşturulan komisyonca değerlendirilmesi sonrasında yüksek lisans tezlerine 3 Bin TL ve doktora tezlerine ise 10 Bin TL nakit destek verilmesi kararlaştırılmıştır.

Başvurular 31 Mayıs 2015 tarihine kadar Kooperatifçilik Genel Müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla yapılabilir. Konuyla ilgili detaylı bilgi Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’nün “koop.gtb.gov.tr” internet adresinde yayınlanan ilanda yer almaktadır “ diye belirtti.

Son Güncelleme: 26.05.2014 04:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle