JANDARMA 176.YILINI KUTLADI

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 176’ıncı yıl dönümü İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen tören ile son buldu.

14 Haziran 2015 Pazar 07:29
1506 Okunma
JANDARMA 176.YILINI KUTLADI

 Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 176’ıncı yıl dönümü İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen tören ile son buldu.

 

 

 Bilecik Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunması ve İl Jandarma Komutanlığı’nın Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başlayan tören Bilecik İl Jandarma Komutanlığında son buldu.  Bilecik İl Jandarma Komutanlığında saygı duruşu, istiklal marşı ve jandarma personellerinin günün anlam ve önemini belirten şiirler okumasıyla başladı.

 

 

 Törende açılış konuşmasını yapan İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, Başarılarla dolu 176 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı’nın kuruluşundan bugüne yüce milletin engin sevgi ve güvenine layık olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin  huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusun taktirini kazandığını belirtti.

 

 

 Sır, Jandarma Genel Komutanlığı personelleri olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak perçinlemek ve daha da güçlendirmek azminde olduklarını belirterek,” Türk milletinin sonsuz güvenine layık olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında ülkemizin her noktasında gece gündüz birlik ve silah arkadaşlığı ruhu ile insan merkezli adaletli, sevgi ve şefkatle, birleştirici, kucaklayıcı yaklaşımı ile her zaman halkının yanında yer almıştır ve almaya da devam edecektir. Jandarma teşkilatı halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla personelini her koşulda görev  yapabilecek şekilde fiziki ve mesleki bakımdan eğitilmesi ihtiyaca cevap verebilen bir kuvvet yapısının oluşturulması modern silah, araç ve gereçlerin temin edilmesi konularında kendisini sürekli yenilemektedir” dedi.

 

 

“JANDARMA TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN GÜCÜ VE TEMİNATIDIR”

 

Sır konuşmasının devamında,  Jandarma’nın üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve teminatı olduğunu belirterek,”Jandarma personeli görevlerini icra ederken her zaman ve her yerde kanunları ve nizamları esas alarak her türlü çözüm ve tedbiri hukuk düzeni içinde bulmaktadır. 

 

 

 Yurdumuzun her köşesinde halkla iç içe olarak büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan ve bu kapsamda Türk silahlı kuvvetlerinin halka açılan penceresi konumunda olan jandarma, Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde hukuk devletinin kurallara uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen ve halkımızla bütünleşmiş, modern teknolojinin bütün imkanlarının etkinlikle kullanabilen milli ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle üstün bir vazife anlayışı bütün bir sorumluluk duygusu ve özveriyle verilen tüm görevleri yerine getirme gayret, azim ve inancı içerisindedir” dedi.

 

 

DEVLETLERE DÜŞEN TEMEL GÖREV DE İNTİZAMI SAĞLAYARAK ADALETİ TESİS ETMEK VE GÜVENLİK İHTİYACINI KARŞILAMAKTIR”

 

 Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır ise, milletlerin kendi tarihlerinden ibaret olduğunu ve tarihin ayrı düşen milletlerin uzun süre varlıklarını koruyamadıklarını belirterek, ”Tarihimizin günümüze kadar getirdiği köklü kuruluşlarımız tarihimizi anlamada ve varlığımızı korumada önemli fonksiyonları bulunmaktadır. Bu kuruluşların başında da kolluk teşkilatlarımız gelmektedir. Güvenlik bir toplumda yaşayanların tehlikelerden uzak korkusuzca yaşayabilme durumudur. Devletlere düşen temel görev de intizamı sağlayarak adaleti tesis etmek ve güvenlik ihtiyacını karşılamaktır.

 

 

 Tarih boyunca kurulan Türk devletleri askeri yapıda güvenlik kurumları oluştura gelmişlerdir. Bu kurumlar barış dönemlerinde emniyet ve asayişi sağlarken gerektiğinde savaş dönemlerinde de bu iç tehditlere karşı kullanılmışlardır. Selçuklu ve Osmanlı'da emniyeti sağlayan askeri statüdeki Subaşı ismi ilk defa Türklerin ilk yazılı belgelerinden birisi olan Tonyukuk Kitabelerinde karşımıza çıkmaktadır. Tonyukuk Kitabeleri Bilge Kaan zamanında dikildiği düşünülen kitabelerdir. 716- 734 yılları arasında buraya dikildiği tahmin edilmektedir” dedi.

 

 

“İLK DEFA 1939 SENESİNDE JANDARMA İFADESİ BULUNDUĞU İÇİN BU TARİHTEN BAŞLAYARAK 176.’INCI YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ”

 

Nayır konuşmasının devamında, 14 Haziran ifadesinin  bu tarihten daha sonraki askeri zaptiye nizamiyesinin kabul edildiği bir tarih olduğunu ve 1869'a denk geldiğini belirterek, ”tarih farklı gün farklı bir esasla hareketle bu güne getirilmiştir. Bugün dünya üzerinde bizdeki jandarma misali 56 ülkede askeri statülü kolluk birimi bulunmaktadır. Türk Jandarması bugün dünyadaki bu 56 kolluk biriminden 36'sı ile çok yakın iş birliği içerisindedir. Tüm Türkiye sapında görev yapan jandarmamız köklü tarihi ve birikimiyle vatandaşa mal olmuş halkın emniyet ve saygısını kazanmış bir kurumumuzdur” dedi.

 

 

 Konuşmaların ardından Bilecik İl Jandarma Komutanlığında görevli olan  başarılı personellere protokol üyeleri tarafından ödül verilmesi ve 176’ıncı kuruluş  yıl dönümü nedeniyle açılan  serginin protokol üyeleri tarafından gezilmesiyle düzenlenen  tören son buldu.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 14.06.2015 07:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle