İŞYERİNİ CENAZE MARŞI ÇALDIRIP, KINA DAĞITARAK KAPATTI

Bursa'da, bir GSM operatörünün bayiliğini yapan iletişim merkezinin sahibi, cenaze marşı ve davul zurna eşliğinde törenle işyerini kapattı ve vatandaşlara kına ile helva dağıttı.

22 Haziran 2016 Çarşamba 10:24
2635 Okunma
İŞYERİNİ CENAZE MARŞI ÇALDIRIP, KINA DAĞITARAK KAPATTI

  Bursa'da, bir GSM operatörünün bayiliğini yapan iletişim merkezinin sahibi, cenaze marşı ve davul zurna eşliğinde törenle işyerini kapattı ve vatandaşlara kına ile helva dağıttı.

 

 

 Merkez Osmangazi ilçesi Altıparmak Caddesi'nde faaliyet gösteren iletişim merkezinin sahibi Mehmet Çetinkaya, kapanış töreni dolayısıyla işyerinin etrafını siyah balonlarla süsledi ve çalışanlarıyla siyah giysiler giydi. Davul zurna eşliğinde kapanış kutlaması yapan Çetinkaya'yı vatandaşlar, şaşkınlıkla izledi ve hatıra fotoğrafları çektirdi. Çevredeki esnafın da ilgi gösterdiği törene katılanlar, anı defterine görüşlerini yazdı. İstiklal Marşı'nın okunması ve cenaze marşının çalınmasıyla başlayan törende konuşan Çetinkaya, “Her zaman hayırlı olan açılışlar değildir. Bazen kapanışlar da hayır getirir" dedi.

 

 

Konuşmasına, Türkiye’de bir ilke imza attıklarını belirten Çetinkaya sözlerine şöyle devam etti:

“Bir nefes, bir dilim ekmek' sloganı ile iletişimdeki engelleri kaldırma adına dünya ile iletişime geçmek üzere buradayız. Binlerce insanın ekmeğinden olma mücadelesi ve hak ile halk adına buradayız. Küfür devam eder, zulüm devam etmez. Bu yüzden her zaman 'hayırlı' olan açılışlar değildir, bazen kapanışlar da 'hayır' getirir. Yakın taptaze ve hayırlı başlangıçlarda yine buluşacağımıza inanıyoruz. Hayırsızların akıbetini simgeleyen kara perdeyi bugün indiriyoruz. Kına yaksınlar şimdi ekmek teknesini batırdıkları biz ve bizim gibi bin 555 müteşebbise Fatiha okutanlar” dedi.

 

 

 TEV VE MEHMETÇİK’E BAĞIŞ

 

İşyerinin adresinin belirtildiği çiçek yerine TEV ya da Mehmetçik Vakfı'na yardım yapılmasının istediği davetiyede ise program, "Program takdimi, İstiklal Marşı’nın okunması, Mehmet Çetinkaya'nın kapanış konuşması, protokol konuşmaları, Roman ezgileri, kurdele bağlanması, cenaze marşı, kara perdeyi indirme, helva ikramı, temsili kına dağıtımı" olarak yazıldı. Konuşmanın ardından dükkanın önüne siyah kurdele bağlandı ve siyah perde indirildi. Ardından törene katılanlara kına ve helva dağıtıldı. Çetinkaya ve çalışanlar, daha sonra işyerine girerek şalterleri kapattı.

 

Son Güncelleme: 22.06.2016 10:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle