İNSAN KAYNAKLARI PLATFORMU 5’İNCİ AYLIK TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Bilecik İnsan Kaynakları (İK11) Platformu tarafında 5’inci aylık toplantısında, şirketlerin insan kaynakları müdürleri ve yöneticilerine "Zamanı Yönetme ve Stres" hakkında eğitim verildi.

20 Şubat 2015 Cuma 08:57
2001 Okunma
İNSAN KAYNAKLARI PLATFORMU 5’İNCİ AYLIK TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Bilecik İnsan Kaynakları (İK11) Platformu tarafında 5’inci aylık toplantısında, şirketlerin insan kaynakları müdürleri ve yöneticilerine "Zamanı Yönetme ve Stres" hakkında eğitim verildi. 

 

 

  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde yapılan toplantıya, Bilecik Sosyal Güvenlik İl Müdürü Niyazi Gökçe, Bilecik İş-Kur İl Müdürü Ayhan Tozan, Demisaş Fabrikası İnsan Kaynakları Müdürü Burhan Saltan, şirketlerin insan kaynakları müdürleri ve yöneticileri katıldı.

 

 

  Eğitimi veren Sakarya Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüdaverdi Adam, zaman ve stres konusunun birbirini tetiklediğini belirterek, zaman karşısında kendilerini yönetebileceklerini söyledi. Adam, “Dünyanın hareketini kontrol edemeyiz. Ama kendimizi kontrol etmek söz konusudur. Zaman karşısında kendimizi yönetirken gün ve ay planlaması yaparız. Başımıza ne gelirse gelsin plansızlıktan gelir. Zaman konusunda en önemli şey önceliktir. Zaman yönetiminde ajanda kullanılması önemlidir. 1 yıllık ajanda değil, 1,5 yıllık ajanda kullanılmalıdır. Zaman dolu dolu kullanılmalı ve iyi değerlendirilmelidir. Kullandığımız ajandayı dört parçaya ayırmak gerekir. Önemli, önemsiz, acil olan ve acil olmayan. Zaman yönetiminde dakikalar da çok önemlidir. Zaman kullanımını çok iyi planlamamız gerekir ve iyi kullanılmalıdır. Vaktin ve zamanın çocuğudur insan. Biz zamanla yaşar ve zamanla ölürüz. Zaman konusunda zaman tuzaklarında sıkıntı yaşarız. Bunlar gereksiz telefonlar ve gereksiz telefonlardır. Gereksiz telefon konuşmalarını günün belirli saatlerinde yapmamız gerekir. Zaman kavramını 3 üç ana bölüme ayırmamız gerekir. Dün, yarın ve şimdi. Zamanı stres faktörü olmaktan da çıkarmamız gerekiyor" dedi.

 

 

  “STRES YÖNETİMİNDE ÖNEMLİ NOKTA KAVRAM PROBLEMİDİR”

 

  Hüdaverdi Adam, konuşmasının devamında, gelecekle ilgili olabileceğini düşündüğü şeylerin stres kaynakları olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti.

  "Stres kavramı gelecek zamana dayalıdır. Stresin yüzde 40'ı gelecek, yüzde 30'u geçmişte alınan kararlar, yüzde 12'si başkalarının söyledikleri, yüzde 10'u sağlık sorunları ve en önemli gerçek stres ise yüzde 8'dir. Stres de önemli faktörden birisi de stresimizi minimize etmektir. Stres yönetiminde önemli nokta kavram problemidir. Stres insanı anlatan bir şey değildir. Stres fiziksel olgu olmasına rağmen insanda ruhsal ve duygusal kavram olarak da ortaya çıkar. Biz stresi kendi yorumlarımızla beynimizden düşünerek buluyoruz.

 

 

Stres kaynakları; öfke, kaygı, merak, sitem olarak bölümlere ayrılır. Stres kaynaklarında en önemli ortaya çıkan şey yorumlardır. Stresin önemli kaynaklarından birisi de değişikliklerdir. Bazen stres atmak isterken beraberinde yeni stresler ediniriz. Mesela stres atmak için yolculuğa çıkarız ama ne yazık ki stres atmak yerine çıktığımız yolculukta yeni bir stres sahibi oluruz. Güzel düşünmek stresi yönetmede bir faktördür. Güzel düşünen insanlar hayatlarından lezzet alırlar."

  Eğitim sonunda insan kaynakları müdürleri ve şirket yöneticileri, eğitim veren Sakarya Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüdaverdi Adam'a teşekkür ederek eğitimin kendilerine faydalı olacağını belirttiler.

Son Güncelleme: 20.02.2015 08:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle