İL BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETTİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet, genel seçimlerde Bilecik’ten milletvekili aday adayı olacağını belirterek, il başkanlığı görevinden istifa etti.

25 Aralık 2014 Perşembe 15:07
2815 Okunma
İL BAŞKANLIĞINDAN  İSTİFA ETTİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet, genel seçimlerde Bilecik’ten milletvekili aday adayı olacağını belirterek, il başkanlığı görevinden istifa etti.

 

 

 

  CHP Bilecik İl Başkanlığı binasında CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, CHP Parti Meclis Üyesi Didem Gültekin ve partililer ile birlikte düzenlenen basın toplantısında CHP İl Başkanı Çağatay Karaahmet, CHP Genel Merkezi’nden gelen 2014/20 sayılı genelgeleri olduğunu belirterek, “Bu genelge gereği de bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Ben yaklaşık 3 yıldır 2011 yılından bu yana Cumhuriyet Halk Partisinin Bilecik İl Başkanlığını yürütmekteyim. Bildiğiniz üzere 12 Haziran 2012 tarihinde önce Sayın Erdoğan Tüfekçi'nin istifasıyla İl Yönetim Kurulu'nun üyesi olarak ve İl Yönetim Kurulunda yapılan seçim sonucunda İl Başkanlığı'na getirildim.

 

 

Akabinde de 12 Haziran 2012 tarihinde yapılan Bilecik Cumhuriyet Halk Partisi İl Kongresinde sevgili örgütümün desteği ve güveniyle İl Başkanlığı'na seçildim. Böylelikle yaklaşık 3 seneyi bulmuş olan bir yol arkadaşlığımız, bir beraberliğimiz söz konusu. Bugün itibariyle de Cumhuriyet Halk Partisi'nin gönderilen genelge gereği İl Başkanlığından ayrılıyorum. Bu süreç içerisinde öncelikle bir teşekkür bir sizlere şükranlarımı sunmak amacıyla burada toplandık. Aslında bu toplantıyı bugün öğleden sonra organize ettik.

 

 

Sadece bir basın açıklamasıyla bırakmayı düşünüyordum ama bizzat kendim canlı olarak kameraların ve basının önüne çıkıp bu fikrimi açıklamayı daha uygun olacağını düşünerek bu toplantımızı tertip ettik. Yine gelen tüm partililerime şükranlarımı sunuyorum. Biz göreve geldik, göreve geldik ve yaklaşık 3 yıldır bu onurlu görevi sürdürüyoruz ve görevimi yürütürken tüm süreç içerisinde incinsem de kimseyi incitmemeye gayret gösterdim. Bu süreç içerisinde azimle kalktık, güçle yürüdük, yürüdük izimiz kalsın istedik. Eğer iz bırakabildiysek ne mutlu bizlere. Elbette bu süre içerisinde Bilecik Kamuoyunda, parti içerisinde tartışmalarımız, kırgınlıklarımız olmuştur.

 

 

Ama tüm kamuoyuna ve tüm partilerime söylüyorum ki, ben hakkımı helal ediyorum lütfen sizler de hakkınızı helal edin. Tüm arkadaşlarımın icazetini aldım ve bugüne kadar yürüttüğüm il başkanlığından Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili aday adayı olmak üzere istifa ediyorum. Bu süreç içerisinde şunu açıkça belirtmek isterim ki, Cumhuriyet Halk Partisiyle ilgili olarak ömrümün en onurlu görevini bu 3 yıl içerisinde geçirdiğimi düşünüyorum. Bu partiye ilişkin olarak bunu bir kaç toplantıda dile getirdim. Partinin temeli partinin direği, partinin sevdalısı olarak görev yapmaya çalıştım” dedi.

 

 

  “BEN BU PARTİNİN ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ TOZUNU YUTTUM”

 

  Bu partinin çocukluktan beri tozunu yutup ta idolizi uğruna mücadele ettiğini belirten Karaahmet, “Sonra değerli partilerimin ön görüleri ve güzel tensipleriyle bu partide bu makamları işgal ettikten sonra artık olgunlaştığımı hissediyorum. Ve Edebali'nin dediği gibi de "Zamanı gelmeden çiçek açmaz, zamanımın geldiğini düşünüyorum". Ve sizlerin katkılarına ihtiyacım var. Dolayısıyla bu konuda iddialıyım. Bilecik'te Cumhuriyet Halk Parti'sinin iki Milletvekili çıkaracağına inanıyorum.

 

 

Bu konuda mücadele vereceğimize inanıyorum. Ve siz değerli Cumhuriyet Halk Partililerine güveniyorum. Sözlerimi daha fazla uzatmak istemiyorum. Ama bu konuda öncelikle geçen süreçte aileme ve yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Beraber bir yola çıktık, azimle yürüdük, kararlılıkla yürüdük, bir sürü radikal karar aldık il çapında. İl binamıza kavuşmaktan araç kavuşmaya kadar yerel seçimlerde aday belirleme sürecinin sıkıntılarından, örgütlerin sıkıntılarından ve en nihayetinde yıllar sonra ilimizden bir parti meclisi üyesi çıkartmaya kadar benim yol arkadaşlarım destek verdiler. Bu ana kadar bana yol arkadaşı olarak destek veren il yöneticilerime, ilçe başkanlarıma, il yöneticilerime ve elbette ki Cumhuriyet Halk Parti'sinin Bilecik'teki bütün üyelerine, Bilecik Kamuoyuna herkese teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Örgütün dinamik yapısından aldığım gazla örgütün dinamik yapısından aldığım güçle, örgütün dinamik yapısından aldığım enerjiyle önümüzdeki seçimleri gerçekten başarıyla tamamlayacağımıza ve alnımızın akıyla bu seçimlerden çıkacağımıza inanıyorum. Yaklaşık 1 buçuk aydır Bilecik'in köylerini dolaşıyorum ve bu köylerde umut var. Bu köyler bu iktidara git diyecek. Ve sözlerimi büyük ustanın şiirleriyle tamamlıyorum. Akın var akın, güneşe akın. Güneşi zapdedeceğiz, güneşin zaptı yakın” dedi.

  Konuşmanın ardından düzenlenen basın toplantısı sona erdi.

Son Güncelleme: 25.12.2014 15:07
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKCHPİstifa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle