HANGİSİ DOĞRU HANGİSİ YANLIŞ

Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun yerinin değiştirilmesinin andından Türkiye’nin gündemi bir anda değişti.

23 Şubat 2015 Pazartesi 08:10
6592 Okunma
HANGİSİ DOĞRU HANGİSİ YANLIŞ

 Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun yerinin değiştirilmesinin andından Türkiye’nin gündemi bir anda değişti.

 

 

 Süleyman Şah veya Süleyman Şah Kaya Alpoğlu (1178 – 1227)  Kaya Alp'in oğlu, Ertuğrul Gazi'nin babası, Osman Gazi'nin dedesi olup Oğuzların Kayı boyundandır. Doğum yeri ve tarihi hakkında kesin bilgiler yoktur. Süleyman Şah Kayı Boyu'ndan birkaç bey ile Caber'e giderken Fırat Nehri'nde boğuldu. Ölümünden sonra Caber Kalesi'nin Fırat nehri hizasındaki kuzeyde (Türkiye'ye kuş uçuşu 30 km kadar güneyde) bir kümbete defnedildi.

 

 

 21 Şubat 2015 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından Suriye'deki iç savaş öne sürülerek gerçekleştirilen operasyon neticesinde türbe geçici süreliğine Türkiye sınırına 180 metre mesafedeki Eşme köyüne taşındı.

 

 

 Süleyman Şah'ın eşi Hayme Ana'nın (Devlet Ana) Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba köyündeki kabrinin girişinde yazan ‘Hayme Ana (Devlet Ana) Gündüz Alp’ın Eşi Ertuğrul Gazi’nin Annesi, Osman Gazi’nin ninesidir” yazısı ve Söğüt’te bulunan Ertuğrul Gazi türbesinin girişindeki yazıda ise; ‘Ertuğrul Gazi’nin babası Süleyman Şah’tır. Bazı kaynaklara göre ise babasının Gündüz Alp olduğu yazılır. Kesin olmasa da bugün kabul edile göre Ertuğrul Gazi’nin babası Gündüz Alp’tir” yazıları insanın kafasını karıştırıyor.

 

 

 

 Ayrıca, Devlete göre şuan televizyonlarda Süleyman Şah’ın Ertuğrul Gazi’nin babası olduğu ifade edilirken, diğer bir tarafta bu tabelada yazıların devlet bir mercisi olan Kaymakamlıklar tarafından asıldığı belirtildi. Yorum siz değerli okuyucularımızın.

Son Güncelleme: 23.02.2015 08:10
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKOsmanlıDevleti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle