HALK AYAKLANDI YOLU TRAFİĞE KAPATTI

Bilecik merkez İstasyon Mahallesinde TOKİ tarafından yapılan Güneş TOKİ Kurtuluş Sitesi sakinleri site içerisine minibüs girmemesine ilişkin topladıkları imzalar ve yetkililer başvuruları sonuçsuz kalınca çareyi siteye giden yolu kapatmakta buldu.

23 Mayıs 2015 Cumartesi 16:00
4814 Okunma
HALK AYAKLANDI YOLU TRAFİĞE KAPATTI

 Bilecik merkez İstasyon Mahallesinde TOKİ tarafından yapılan Güneş TOKİ Kurtuluş Sitesi sakinleri site içerisine minibüs girmemesine ilişkin topladıkları imzalar ve yetkililere başvuruları sonuçsuz kalınca çareyi siteye giden yolu kapatmakta buldu.  

 

 

  186 haneli Bilecik Güneş TOKİ Kurtuluş Sitesi sakinleri bugün site lokalinde yaptıkları toplantı sonrası site yöneticisi  Abdullah Yılmaz öncülüğünde Bilecik-Bozüyük karayolu Güneş TOKİ yol ayrına gelerek burada sloganlar atarak anayol ile site bağlantı yolunu trafiğe kapadılar. İddialara göre, daha önceden orta rejeş düzenlemesi olmadan site içine giren minibüsler düzenleme ardından siteye giren yolun kapanması ve yolun uzaması üzerine siteye Bilecik yönünden gittikleri zaman girmedikleri için site sakinleri bu protestoyu gerçekleştirdiklerini belirttiler.

 

 

  Yaptıkları protesto hakkında bilgi veren site yöneticisi Abdullah Yılmaz, siteye uğraması gereken minibüslerinin buraya uğramamasından dolayı kaynaklanan sıkıntı yaşadıklarını ve sepetten dolayı böyle bir protesto gerçekleştirdiklerini belirtti. Yılmaz, “Yaşlılarımız var gazilerimiz var. Mağdur olan arkadaşlarımız var öğrencilerimiz var. Hepsi burada inip oraya yürümek zorunda kalıyorlar.

 

 

Pazardan gelen insanlar ellerindeki çantalarla beraber çantalarını buradan aşağıya doğru indirmek zorunda kalıyorlar. Bu nedenden dolayı belediyeye başvurduk, karayollarına başvurduk buraya bir türlü çözüm bulamadık. Bu nedenden dolayı da böyle protesto yapmak zorunda kaldık. Her gittiğim yerde özellikle başkanın kendisiyle görüştüm. Tren yolu hızlı tren istasyonu açıldığı zaman buradan arabayı geçireceğiz sorunu çözeceğiz dedi. Bu insanlar yaşlı insanlar yarım saatte bastonla eve inemiyorlar” dedi.

 

 

  “BEDAVA GİTMİYOR HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

 

  Site sakinleri ise, burada minibüsçünün korunmasını değil vatandaşın hakkının korunmasını istediklerinin söylediler. Geliş gidiş minibüs hattının açılıp biran önce vatandaşın bu imkanlardan bu hizmetten faydalanmasını istediklerini belirten site sakinleri, “Sonuçta bedavaya da gidip gelmiyoruz parasını veriyoruz. Şuradan H5 minibüs hattı en çok faydalandığı sitede burası. Buradan en azından 5 6 kişi biniyor. Güneş TOKİ de 186 hane var. Bu ilk eylemimizdi sesimiz duyulmazsa yardımcı olunmazsa bize Güneş TOKİ sakinleri olarak ana yolu kapatmaya kadar gideceğiz. Hakkımızı bulana kadar devam edeceğiz” dediler.

 

 

  “PAZARTESİ GÜNÜ MESAİ BİTİMİNDEN SONRA GÖRÜŞELİM”

 

  Site sakinlerinin belediyeden bir yetkili istemesi üzerine Olay yerine gelen Bilecik Belediyesi Zabıta Müdür Erdem Tetik, konuyla ilgili belediye başkanının ve belediye olarak, belediye başkan yardımcılarının haberi olduğunu ve bu konuyla ilgili ilgilendiklerini belirtti. Tetik, “Bende çoğu kez buraya geldim zabıta müdürü olarak baktım. Onun haricinde buranın muhtarıyla başkan yardımcılarımızla beraber çoğu kez baktık. Hatta yürüyerek buradan Mey fabrikasının yanından geçtik belki burada yaşayan arkadaşlarımızda şahittir. Onun haricinde biz bu olay belediye olarak kendi başımıza bir yol açarak yapabileceğimiz bir çözüm olmadığı için ve bu daha çok kara yollarından da kaynaklandığı için ortak bir trafik komisyonumuz toplanıyor.

 

 

 Ayda 1 sefer valimiz ya da vali yardımcımız eşliğinde orada bu tarz konulara çözüm buluyoruz. Bu konu trafik komisyonuna da M plakalı minibüsçüler tarafından halkımız tarafından orada görüşülen bir konu. Komisyon kurulu bunu geçici olarak değil de genel olarak bu sorunu kaldırmak için üzerinde şuan çalışılıyor. Onun haricinde yine TOKİ’den gelen oturanlar geldi onlarla görüştük çözümü nasıl bitireceğimizi nasıl çözeceğimizi konuştuk. Ama sadece ben şuanda belediyeden her soruya cevap vererek çözemem çözemeyiz. Probleminiz bu şekilde çözülmez. Kendimiz içinde ring seferi düzenleyelim başka bir araçla. Pazartesi günü mesai bitiminden sonra görüşelim bu sıkıntınızı güvenlik tehlikenizi ortadan kaldırırız.  Görüşelim en kısa sürede de bu sorunu çözelim” dedi.

 

 

  EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI OLAYI ÇÖZERKEN VATANDAŞ TARAFINDAN BÜYÜK ALKIŞ ALDI

 

  Olay yerinde bulunan ve vatandaşlara emniyet olarak “Söz” veren Bilecik İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Ormancıoğlu vatandaşlar tarafından alkışlar ile karşılandı. Site sakinlerinin “Belediye Başkanı buraya gelmezse yolu trafiğe açmayacağız” sözü üzerine vatandaşlara,  bu sorunun Belediye Başkanı’nın buraya gelmesiyle de çözülmeyeceğinin belirten Ormancıoğlu, “Ben emniyet adına da söz veriyorum daha öncede geldim bu olayı duydum bu güzergahı da gezdim.

 

 

 O yoldan tekrar bir çıkış yapılabilir mi diye de gezdim. Trafik komisyonunda da bu konuyu dile getiririz görüşürüz çözüm buluruz. Bunun sözünü ben size veririm. Güzergah burası ve mutlaka indirmesi gerekiyorsa bunu girmeyen minibüslere de biz gereğini yaparız. Cezaiyi yönden de gereğini yaparız, cezasında veririz. Mağdur etmemeleri yönünde onları zorlarız. İşin aslı bu yol yeni çalışma yapılıp karayolları burayı bölüp aşağıya da bölünce çıkışı kapatmak zorunda kaldı çünkü kapatmasa tersten gidiyor hemen istasyona kavuşuyor. Sadece belediyeye değil karayollarının da ilgilendiriyor.. Biz bunu söylediğimiz zaman karayolu ben orayı açamam açtığım zaman kaza olur bunun sorumluluğunu alamam diyor. Biz bunu tekrar görüşeceğiz belediye başkanımızla da” dedi.

 

 

   Ayrıca, site yolundan ana yola çıkmak bir vatandaş yolun kapalı olması ve ortamın gergin olmasından dolayı protesto eden site sakini ile kavga etti. Yolun kapalı olduğu gören araçlar geri geri giderek başka yollardan ana yola çıktılar. Bu eylemler sırasında yolun kapalı olduğu için ana yoldan Bilecik'e giden H5 minibüs hattına büyük tepki gösteren site sakinleri, düzergaha uymadığı için minibüse ceza yazılmasını istediler.

 

 

 Konuşmanın ardından alınan sözler sonrası yola trafiğe açan site sakinleri Pazartesi günü saat 17:00’da site lokalinde yetkililer görüşme sözü verildi.

 

Son Güncelleme: 23.05.2015 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle