ERZURUMLULAR DERNEĞİ İL MÜFTÜLÜĞÜNE YEMEK VERDİ

Bilecik Erzurumlular Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği İl Müftülüğüne düzenlediği yemekte, Cumhuriyet Başsavcısı, İl Müftüsü ve Tugay Komutanı ile bir araya geldi.

06 Eylül 2014 Cumartesi 09:36
1245 Okunma
ERZURUMLULAR DERNEĞİ İL MÜFTÜLÜĞÜNE YEMEK VERDİ

 Bilecik Erzurumlular Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği İl Müftülüğüne düzenlediği yemekte, Cumhuriyet Başsavcısı, İl Müftüsü ve Tugay Komutanı ile bir araya geldi.  

 

 

  Dernek binasında düzenlenen yemekte gelen misafirlere Erzurum’a özgü çağ kebap ikram edilirken ikram sonrası Bir konuşma yapan Dernek Başkanı Lütfi Akyüz,  çağ kebabını Bilecik’in muhterem mülki amirlerimizle paylaştıklarını belirterek, “ Bu paylaşma esnasında bu sefer öncelik İl Müftülüğümüz ve Tugay komutanlığımız oldu.

 

 Cumhuriyet Baş Savcımız biraz sonra teşrif edecekler. Paylaşmanın yardımlaşmanın aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu birlik ve beraberlik mesajlarını vermek toplumu kaynaştırmanın güzelliklerini yaşıyoruz.  Sayın müftümüzün önderliğinde bu sene birçok etkinliğe katıldık. Diyanet işleri Başkanlığımızın “Kutlu Doğum Haftasını” 4 yıldır biz yapıyoruz. Derneğimizde yapıyoruz kültürümüzle birlikte çok güzel organizasyonlar yaptık. Kendileri daha sonra Ramazan ayı boyunca bizlere mukabele okudular nasihatler ettiler. Yoruldular onları burada ağırlamak dinlendirmek istedik” dedi.

 

 

  Konuşmanın ardından söz alan ve zamanda Erzurumlu olan İl Müftüsü Necati Akkuş,  paylaşılmayan hiçbir şeyin kıymeti olmadığını, paylaşınca her şeyin daha güzel olduğu vurgulayan Akkuş, ”Yalnızlık Allaha mahsus yalnızlığın bir kıymeti nimetleri paylaşmayınca kişinin önünde elinde her türlü nimet olsa kendi başındayken ondan lezzet alması söz konusu değil biriyle paylaşınca lezzeti var. Paylaştıkça artar ister bu nesnel olsun isterse öznel olsun yani manevi şeylerde öyledir muhabbet paylaştıkça artar. Bu sofralar bu birlikteliğe bu paylaşmaya vesile olan şeylerdir. Ben sayın başkanımıza geldiğim 1 sene zarf içerisinde bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

 

 

 Gerçekten gerek “Kutlu Doğum Haftası” olsun gerek Ramazanı şerifte olsun diğer vakitlerde olsun bu gibi etkinlikler Bilecik’te oldukça fazla sivil toplum kuruluşları kamu kurumları belediye meclis ve diğer şahıslar ve toplumlar bu konuda güzel etkinlikler yapıyorlar bugün bunlardan birisine şahit olduk. Tabi biz arzu ediyoruz ki bu halkalar daha genişlesin Bilecik’in bütün kalpleri gönülleri bir arada çalışsın birlik olsun Diyanet işleri başkanlığımız müftülüğümüz ve Diyanet Vakfı olarak bu bir sene içerisinde Vakfımız ile birlikte ilk defa topluma bu hissi yansıtmak için bir organize yaptık.

 

 

 Ramazanı şerif ayı içerisinde vatandaşlarımızın zekatlarını fitrelerini bir araya getirdik ve Bilecikli hemşerilerimizde bunları paylaştılar yani bir tarafta zenginlerimizin vermiş olduğu zekat ve fitreler vardı. Öbür tarafta onlara ihtiyacı olan fakir fukaralar vardı. Onlardan toplanan zekat ve fitreler ihtiyaç sahibi fakirlere yetimlere yaklaşık iki yüzün üzerinde aileye yardım yapıldı” dedi.

 

 

  Yapılan yemeğe 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Halis Zafer Koç,  Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, İl Müftüsü Necati Akkuş ve müftü yardımcıları ile dernek yönetim üyeleri katıldı.

Son Güncelleme: 06.09.2014 09:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle