EN ÇOK KAN VERENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Bilecik'te "Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" programı düzenlendi.

18 Haziran 2014 Çarşamba 10:41
1418 Okunma
EN ÇOK KAN VERENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 Bilecik'te "Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" programı düzenlendi.

Bilecik Kent Ormanı'nda yapılan programa, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2'inci Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Polis Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Çelebi, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, Bilecik Devlet Hastanesi Başhekimi Hakan Yıldız, Eskişehir Kan Bağış Merkez Müdürü Dr. Mustafa Sabri Akoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 Programda ilk olarak konuşan Eskişehir Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Sabri Akoğlu, kanın kaynağı olmayan, tek çözümü insan olan bir yaşamsal ilaç olduğunu belirtti. Akoğlu, "Bölge olarak baktığımızda sizlerin sayesinde kan ihtiyacının tamamını karşılar vaziyetteyiz. İnsanlarımız artık anons duymak zorunda kalmıyorlar bunlar için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

 Daha sonra Batı Anadolu Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen bir konuşma yaptı. Ergen, kanın kaynağının sadece insan olduğunu, fabrikalarda üretilemeyeceğini belirterek, "Dünya Kan Bağışçılar Günü, 14 Haziran 2004'den bu yana tüm dünyada kutlanmaya başladı. 14 Haziran olmasının nedeni ABO kan gurubunu keşfeden bilim adamının doğum günü olduğu için Dünya Sağlık Örgütü o tarihi uygun gördü" ifadelerinde bulundu.

 

 Kürsüye çıkan Kızılay Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar da, Bilecik'te artarak devam eden kan bağışlarından herkese teşekkürlerini sundu. Başkan Çınar, "2006 yılında Bilecik Kızılay Şube Başkanlığı'na geldiğimde ilimizde merkez ilçede toplanan kan sayısı 230'du. Şuanda merkez ilçede toplanan kan sayımız 2 bin 600'leri bulmuştur. Bu sayıda en önemli rol oynayanlardan bir tanesi Bilecik Üniversitesi ve Polis Okuludur. Bu sayılarda Jandarma Tugay Komutanlığının verdiği kanlar tabi tutulmadı" dedi. Son olarak kürsüye çıkan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Bilecik'te kan bağışı hakkında büyük bir farkındalığın olduğunu belirtti.

 

 

 Konuşmaların ardından kan bağışçılarına madalyaları verilirken, 35 ve üzerinde kan bağışı yapan tek bağışçı Mehmet Yetim'e altın madalyasını Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir taktim etti. Ödüllerin verilmesinden sonra yemek ikramı yapılarak program son buldu.

 

Son Güncelleme: 18.06.2014 10:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle