Çanakkale 100. Yıl Gezici Müze TIR'ı Bilecik'te

Bilecik’te "Çanakkale 100’üncü Yıl Gezici Müzesi" 1 hafta boyunca ücretsiz vatandaşların hizmetine girdi.

15 Eylül 2014 Pazartesi 13:31
1700 Okunma
Çanakkale 100. Yıl Gezici Müze TIR'ı Bilecik'te

Bilecik’te "Çanakkale 100’üncü Yıl Gezici Müzesi" 1 hafta boyunca ücretsiz vatandaşların hizmetine girdi.

 

 Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce (BYEGM) desteklenen ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında hayata geçirilerek gezici müze Bilecik’te İl Kültür Turizm Müdürlüğü önündeki alanda hizmete girdi. Konu hakkında açıklama yapan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Çanakkale’nin bilindiği üzere bir destan olduğunu söyledi. Aynı zamanda yaşatılması gereken bir ruh olduğunu ifade eden Nayir, “Onun için bu tür gezici müzelerede ihtiyaç var. Gidip yerinde göremeye de ihtiyaç var. Hepsi bir açığı kapatıyor burada görenler yerini de merak edecekler. Oraya gidecekler bir hafta müddetle ilimizde olacaklar sergiler acık olacaktır. Hazırlayanları emek verenleri ve şimdiden gezecek olanları ben şimdiden tebrik ediyorum. İyi şeylere vesile olacak diye düşünüyorum” dedi.

 

Bursa yayın Enfermasyon Müdürü Kadir Akarkaya ise;  2015 Çanakkale savaşının 100’üncü yıl münasebetiyle tüm Türkiye’yi gezmekte olduklarını belirtti. Akarkaya, “Burası 44’üncü ilimiz Bilecik ilimize bağlı olduğu için gelme zorunluluğu oldu. Bursa da açtık Yalova’da açtık. Büyük bir teveccüh oldu amaç Çanakkale ruhunu Çanakkale’nin nasıl kazanıldığını oradaki kahramanlıkları ecdadımızın yaptığı önemli işleri. Gençlerimize tanıtmak gençlerimize anlatmak ve Çanakkale ruhunu canlı tutmaktır. Amacımız bu Çanakkale müzesi gezici TIR Çanakkale’den Anadolu’ya yılsonuna kadar 60 tane il dolaşacaktır. 2015 Martında tüm Türkiye’yi gezmiş olacak. Hakikaten gidilen yerlerde gezilen yerlerde büyük bir teveccühle karşılanmakta gençlerimiz görmekte Atalarımız nasıl bu savaşı kazanmışlar hatta bazı gençler bu Çanakkale TIR’ını gezdikten sonra Çanakkale’ye gitme arzuları da olmuştur. Onun için bu TIR’ın Bilecik’imize ve tüm Türkiye’mize hayırlı olmasını diliyorum. Çanakkale ruhunun yaşatılması dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum. Ücretsiz herkes gezebilir gençler çocuklar memur arkadaşlar Çanakkale ruhunu andırmış oluyoruz “diye belirtti.

 

 

 Gezici müzenin açılışına, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğrudaire müdürleri, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Son Güncelleme: 15.09.2014 13:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle