BU KADAR SORUMSUZ BİR İL OLAMAYIZ

Karayolları Trafik Güvenliği Haftası Neden Sönük ve İlgisiz Geçti ?

07 Mayıs 2014 Çarşamba 15:21
1260 Okunma
BU KADAR SORUMSUZ BİR İL OLAMAYIZ

Karayolları Trafik Güvenliği Haftası Neden Sönük ve İlgisiz Geçti ? 

 Bugün saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı'nda kutlanan Karayolu Trafik Güvenliği Haftasına katılım az olduğu gözlerden kaçmadı. Türkiye ve İlimiz için Böylesine önemli bir haftada yapılan programa neden sadece protokol yardımcıları katıldı. Türkiye’de 2013 senesinde 4 bin kişi öldü, 280 bin kişi yaralandığı tespit edilmişti. Geçen yıl kazaların en ölümlü sebebi yine sürücü unsuru oldu. 110 bin 128 kazaya otomobil karışırken 77 kazaya tren, 99 kazaya at arabası, 55 kazaya tramvay ve 505 kazaya ise ambulans karıştığı bildirildi.

Bugün yapılan programda Bilecik Valisi, Bilecik Belediye Başkanı, Bilecik Emniyet Müdürü, İl Jandarma Alay Komutanı ve Şoförler Odasının Başkanı katılmazken sivil halkında katılmadığını gördük. Bunun sebebi ne olduğunu sizlere soruyoruz. Bu gün yapılan organizasyon sırf yapılsın diye olmuş bir organizasyona benziyordu. Bilecik’te bu kadar trafik kazaları olurken ve insanlar hayatlarını kaybederken, halkın bilinçleneceği bir haftayı kimsenin önemsemediği gördük. Yapılan bu kazalarda halkımız hayatını kaybediyor ama biz hala yapılan programlar için insanları bilgilendiremiyoruz. 

 Yerel bir gazeteye bu haftanın önemiyle ilgili ve programın yapılacağı saati veya bir Yerel Haber sitesine bu bilgileri verilerek reklam verilirdi. Yapılan programda sadece protokol yardımcıları vardı ve gelişi güzel bir program oldu. Oraya sivil halk çağırılıp ve trafiği en çok kullanan minibüsçüler, şoförler, taksiciler, en çok ceza yemiş ve hiç ceza yememiş insanlar buluna bilinir onlara güzel bir program yapıla bilinirdi. Onlara similasyon gösterileri yapıla bilinirdi. Son günlerde Bursa’ya giden bir öğretmenimiz İnegöl yakınlarında trafik kazasında hayatını kaybetmiş olup sevenlerini yasa boğmuştu. Bu yapılan haftada bu öğretmenimiz anıla bilinir ve bu etkinlikte insanlara örnek gösterilip trafikte daha dikkatli olunacağı hakkında bilgi verebilirlerdi. Bu eğitimler okullardan ziyade trafikle daha ilgili birimler (taksiciler, minibüsçüler, uzun yol şoförleri vb) bilgilendirseniz daha iyi çalışmalar olurdu.


Son Güncelleme: 07.05.2014 15:21
Anahtar Kelimeler:
FısıltıTrafik Haftası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle