BİLECİK’TE ZEYTİN AĞAÇLARININ VERİMLİLİĞİ ARTTIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Bilecik genelindeki zeytin ağaçlarından daha iyi verim alınabilmesi için çalışmalara başladı.

29 Mayıs 2015 Cuma 05:45
2558 Okunma
BİLECİK’TE ZEYTİN AĞAÇLARININ VERİMLİLİĞİ ARTTIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

 Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Bilecik genelindeki zeytin ağaçlarından daha iyi verim alınabilmesi için çalışmalara başladı.

 

 

 

  Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi tarafından “2015 yılı Zeytin Bahçelerinde Entegre Mücadele Uygulama ve Eğitim Projesi” kapsamından zeytin ağaçlarından daha iyi verim alınabilmesi için çalışmalara başladı. Konu hakkında İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bilecik il genelinde 15 bin dekar alanda 5 bin 837 ton zeytin üretimi yapıldığını belirtildi. Açıklamada, “İç tüketim ve yağ üretimi için önemli bir yere sahip olan zeytin ağaçlarında, tek başına veya birlikte zarar yapan, pek çok hastalık, zararlı ve yabancı ot bulunmaktadır. Bunlar, gerek zeytinyağı ve gerekse salamuralık zeytin üretiminin azalmasına sebep olmaktadır. Bunlardan en önemlileri; zeytin sineği, zeytin güvesi, zeytin kabuklu biti, zeytin karakoşnili ve zeytin halkalı leke hastalığıdır. Daha fazla ve kaliteli ürün elde etmek için, zeytin hastalıkları, zararlılar ve yabancı otlarla mücadele büyük önem arz etmektedir. Kimyasal ilaçların insan sağlığı ve çevre üzerine olumsuz etkilerini azaltmak için hastalık, zararlı ve yabancı otlar ile ekonomik ve ekolojik bir mücadele yapılması gerekmektedir” denildi.

 

 

  “ZEYTİN BAHÇELERİNDE PEK ÇOK ZARARLI, HASTALIK VE YARARLI TÜR BULUNMAKTADIR”

 

  Açıklaman devamında, zeytin bahçelerinde pek çok zararlı, hastalık ve yararlı tür bulunduğu ifade edilerek, “Bu zararlı ve yararlıların yıl içindeki popülasyon değişimleri ile zararlı türlerin ekonomik zarar eşiklerine, hastalık için ise mücadeleye başlama zamanlarının belirlenebilmesi için 1-2 haftada bir yada daha sık aralıklarla periyodik sayım ve kontroller yapılmaktadır. Kontroller sonrasında ilgili hastalık ve zararlılar ile ilgili olarak yapılacak işlemler mesaj yoluyla da çiftçilere bildirilmektedir” denildi.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 29.05.2015 05:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle