BİLECİK'TE HAMAM KÜLTÜRÜ ÖLÜYOR

Bilecik'te her geçen gün azalan hamam kültürünün, şehirde bulunan tek işletmenin kapanması sebep olacağı belirtiliyor.

10 Ağustos 2015 Pazartesi 06:11
2238 Okunma
BİLECİK'TE HAMAM KÜLTÜRÜ ÖLÜYOR

 Bilecik'te her geçen gün azalan hamam kültürünün, şehirde bulunan tek işletmenin kapanması sebep olacağı belirtiliyor.

 

 

  Bilecik’in tek hamam işletmecisi olan Kadir Yıldırım, belki de kendilerinin son nesil olacaklarını anlattı. Yıldırım, 50 bin nüfuslu ilde kalan tek hamamı kendisinin işlettiğini anlatarak "Hamamlara yeteri kadar önem verilmiyor. En basiti biz yatırım yapmaya kalksak elimizde kontratımız yok. Özel İl İdare tarafından her yıl 1 yıllık kontrat veriliyor. Ayrıca hamamında yıkılma ihtimali var. Hamamın da artı sorunları da var. Örnek verecek olursak bu hamam bir kere gaz sıkışmasından dolayı patlamış. Sonra tadilat yapılan hamamın altyapısına tamamen beton atıldı. Hal böyle olunca ısıtma konusunda büyük sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

 

 

  “BİZLER SON NESİLLERİZ”

 

  İl Özel İdare tarafından kiraladıkları Şehir Hamamı için her yıl 1 yıllık sözleşme yaptıklarını vurgulayan Yıldırım, “1 yılık sözleşme yaptığımız zaman hamam tadilatı yapamıyoruz. Zemin beton olunca hamamın ısınması zor oluyor. Civar hamamlar ısıtmak için talaş ya da meyve odunu kullanılırken biz en pahalı yakacak olan meşe odununu kullanıyoruz. Gene de beklediğimiz verimi alamıyoruz. Halkta şikayetçi bu durumdan.

 

 

Zaten hamamın yıkılma ihtimali var, onun için bizler de tadilat yapamadığımız için vatandaşlar çevre illere veya ilçelerdeki hamamları tercih ediyor. Vatandaşa iyi hitap edebilmek için onlara iyi hizmet vermek lazım. Biz elimizdeki imkanlar doğrultusunda iyi hizmet veriyoruz ve hamam yıkılana kadar vereceğiz. Zaten bu gidişle hamamları gören son nesil yetişiyor diyebiliriz. Bu kültürü yaşatmamız lazım” dedi.

Son Güncelleme: 10.08.2015 06:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle