KADIN DİN GÖREVLİLERİ ARASINDA “KUR’AN I KERİMİ GÜZEL OKUMA” YARIŞMASI TÜRKİYE FİNALİ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2015 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle görevlilere yönelik etkinlikler çerçevesinde Kadın Din Görevlileri arasında düzenlenen “Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma” yarışması Türkiye Finali, Bilecik Kayıboyu Camisinde gerçekleştirildi.

10 Ağustos 2015 Pazartesi 08:07
4561 Okunma
KADIN DİN GÖREVLİLERİ ARASINDA “KUR’AN I KERİMİ GÜZEL OKUMA” YARIŞMASI TÜRKİYE FİNALİ

 Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2015 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle  görevlilere yönelik etkinlikler çerçevesinde Kadın Din Görevlileri arasında düzenlenen “Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma” yarışması Türkiye Finali, Bilecik Kayıboyu Camisinde gerçekleştirildi.

 

 

  Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya katılan din görevlileri, Kur'an-ı Kerimi ezanı ve hutbeyi en güzel şekilde okumak için ter döktü. Bu yıl yedincisi düzenlenen yarışmaya, Bilecik İl Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, Jüri Üyeleri olarak; Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurul Üyeleri, Halil Tenger ve Bayram Yılmaz, Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, Osmangazi Üniversitesi  İlahiyat F. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Asiye Sonat, Ondokuz Mayıs Ü. İlahiyat F. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Şahin, bölgelerinde birinci olan 9 bölge temsilcisinin yanı sıra çok sayıda Kur’an sevdalısı dinleyici iştirak etti.

 

 

  “OSMANGAZİ HAZRETLERİNİN, KUR’AN-I KERİM'E OLAN SAYGISINI BURADAKİ HERKES ÇOK NET BİLMEKTEDİR”

 

  Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, ilim rütbesinin rütbelerin en yükseği olduğunu belirterek, “Eğer bu ilim bize yaratıcımızı ve yaratılış gayemizi öğretiyorsa onun büyüklüğü artık tartışılmaz olur. Ne mutlu sizlere ki, Kur’an ilmiyle meşgul olan, Kur’an öğrenen ve öğreten, vaktini Kur’an ile geçirmeye çalışan, buradaki Kur’an ziyafetine iştirak ederek bu programı zenginleştiren kişiler olarak insanların en hayırlısınız. Bu topraklar, Osmanlının kuruluşuna ve Kurtuluş Savaşımızın önemli dönemlerine şehadet etmiş topraklardır.

 

 

Bu topraklarda doğan büyüyen ve 600 kusur sene hüküm sürecek olan bir cihan devletinin kurulmasına vesile olan Osmangazi hazretlerinin, Kur’ana olan saygısını buradaki herkes çok net bilmektedir. Misafir  olduğu odada duvarda asılı diye gece sabaha kadar uyumayan bir ceddin torunları olarak bizler bu programlarda, hem onları anmak hem de Yaratıcımızın bizden taleplerini anlamak bakımından güzel fırsatlar elde ediyoruz. Temennim ve dileğim o ki, bu duygunun yeni yetişen gençlerimize aktararak, bu faaliyetlerimizin geleceğimizde iz bırakacak şekilde devam edip gitmesi. Bu faaliyetin ilimizde düzenlenmesinden duyduğum mutluluğu tekrar ifade ederek hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

 

 

  “BU TÜR YARIŞMALARLA DİN GÖREVLİLERİ ARASINDA GÜZEL KUR'AN OKUMAYI TEŞVİK ETMEYİ AMAÇLAR”

 

  Kur’an-ı Kerim’in nur, huzur, bereket, hidayet, dünyada ve ahrette saadet olduğunu belirten Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş da konuşmasında, "Bu tür yarışmalarla din görevlileri arasında güzel Kur'an okumayı teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi. Peygamber Efendimiz buyuruyorlar ki; ‘Bu Kur’an ile Allah Teala bazı kavimleri O’na yapıştıklarından dolayı, O’na tabi olduklarından dolayı aziz eder.

 

 

Bazı kavimleri de O’ndan uzaklaşıp yüz çevirdiklerinden dolayı rezil eder’. Cenab-ı Hakka şükürler olsun ki ecdadımız, Kur’an’a yapışarak izzeti bulmuşlar ve bize miras olarak bu güzel vatanı hediye etmişlerdir. Bu vesileyle ben, bu yarışma finalinin kuruluşumuz ve  kurtuluşumuzun şehri olan Bilecik’te, Şeyh Edebali Hazretlerinin, Dursun Fakih Hazretlerinin, Ertuğrulgazi Hazretlerinin huzurlarında Bilecik’te yapılmasından dolayı tüm emeği geçenlere, şu an aramızda bulunan basın mensuplarımıza, siz değerli katılımcılara ve değerli dinleyicilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

 

  “BİR SESE GÜZELLİK VEREN O SESİ RUHUMUZDA YANKILATAN KUR'AN’IN KENDİSİ”

 

  Kuran okuma yarışmasında konuşma yapan Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sadide Akbulut da, ”7’ncisini düzenlemiş olduğumuz kadın görevliler arasındaki Kuran-ı Güzel Okuma yarışmasında Allah bizi bir araya getirdi ve bu sofrada buluşturdu. Efendimizden (s.a.v)’den rivayet olunur ki “Kur'anı seslerinizle süsleyiniz”. Aslında ben bazen bazı rivayetlerde de seslerinizi Kur'anla süsleyiniz orası biraz daha hoşuma gidiyor. Çünkü bir sese güzellik veren, o sesi ruhumuzda yankılatan Kuran’ın kendisi” dedi.

 

 

 Konuşmaların ardından, “Kur’an ı Kerimi Güzel Okuma” yarışması Türkiye Finali yapıldı. Değerlendirme sonunda, birinciliği, İstanbul Bölgesini temsil eden Ümraniye Mustafa Avni Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Elif Şimşek, ikinciliği, Konya Bölgesini temsil eden Kayseri Kocasinan Nuri Bahçeci Kur’an Kursu Öğreticisi Kevser Genç, üçüncülüğü ise Uşak Bölgesini temsil eden Isparta Merkez Deregümü Köyü Kur’an Kursu Öğreticisi Cemile Alpsümer dereceye girdi.  Yarışmalarda dereceye girenlere il Müftlüğü tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

 

  “TARİHTE BAŞARILI İNSANLARIN İYİ HOCALARDAN EĞİTİM ALDIKLARINI GÖRÜYORUZ”

 

  “Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma” Yarışması Türkiye Birincisi Elif Şimşek, öncelikle burada yarışan arkadaşlarını tebrik ettiğini ve hepsinin bu konuda emek verdiğini ve cesaretle buraya kendisi gibi geldiklerini belirtti. Şimşek, “Ben de önce tabii ki ailemden aldığım eğitimle ve onların bana verdiği bakış açısıyla Kuran-ı Kerim’i önce lafzen doğru okumaya çalıştım ve bunun peşinde oldum nasıl yapabilirim diye.

 

 

Öncelikle istemek gerekiyor. İsteyen insan kimler ehliyse onları araştırır bulur. Tarihte de biz böyle başarılı insanlara baktığımızda iyi hocalardan eğitim aldıklarını görüyoruz. Ben de acizane Ramazan Pakdil hocadan, ve daha sonrasında da Fatih Çolak hocamızdan aldığım eğitimle Kur'an-ı Kerim okuyuşumu bu seviyeye getirmiş oldum” dedi.

 

 

Son Güncelleme: 10.08.2015 08:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle