BİLECİK’TE EN BÜYÜK DOMATES REKORU

Bilecik'te sebze üreticiliği yapan bir vatandaş, organik olarak yetiştirdiği 1 kilo 100 gram ağırlığındaki domates ile rekor kırdı.

17 Ağustos 2015 Pazartesi 11:15
4711 Okunma
BİLECİK’TE EN BÜYÜK DOMATES REKORU

Bilecik'te sebze üreticiliği yapan bir vatandaş, organik olarak yetiştirdiği 1 kilo 100 gram ağırlığındaki domates ile rekor kırdı.

 

 

  Halk dilinde raso olarak bilinen (Mesut Avcı)  isimli vatandaş rekorlar kitabına girecek büyüklükte domates yetişirdi. Avcı'nın kendi bahçesinde 1 kilo 100 gram ağırlığındaki yetiştirdiği pembe domatesle görenleri hayrete düşürdü. Yetiştirdiği domatesler hakkında bilgi veren Mesut Avcı, bu ağırlıktaki domatesin Bilecik'te bir rekor olduğunu belirterek, ”Bu ürün Bilecik'e has bir domates türüdür.

 

 

Bundan önce de 970 gram yetiştirmiştim. Bu ürün sadece hayvan gübresi ile yetişen bir ürün. Bu üründe ilaç ve dereden sulama dahi yok. Sularını özel olarak 5 litrelik kovalar ile yapıyoruz. Hepsini tek tek suluyorum. Bu ürünlerde ilaç yok. Sırf hastalanmasınlar diye tül ile muhafaza ediyorum. Dalından düşmesin diye kazık çakıp ip ile bağlıyorum ve bunlara ek tülle de destek veriyorum” dedi.

 

 

Ayrıca, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Servet Varış ise, pembe domateslerin normal şartlarda 400-500 gram ağırlığa ulaşabildiğini bildiren Varış, söz konusu yöntemle 750 gram ağırlığında pembe domates yetiştirildiğini söyledi.

Son Güncelleme: 17.08.2015 11:15
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKDomatesEn Büyük
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle