BİLECİK'TE “1. SERAMİK SANATI EĞİTİM KONFERANSI” YAPILDI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde, Güzel Sanatlar Fakültesi ile Seramik Sanatı Eğitimi ve Değişimi Derneği tarafından "1. Seramik Sanatı Eğitimi Konferansı" düzenlendi.

18 Eylül 2014 Perşembe 12:09
1375 Okunma
BİLECİK'TE “1. SERAMİK SANATI  EĞİTİM KONFERANSI” YAPILDI

 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde, Güzel Sanatlar Fakültesi ile  Seramik Sanatı Eğitimi ve Değişimi Derneği tarafından "1. Seramik Sanatı Eğitimi Konferansı" düzenlendi.  

 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlük binasında düzenlenen konferansa, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Şeyh Edebali Rektörü Prof. Azmi Özcan, Bilecik Şeyh Edebali Dekanı Prof. Doktor Mustafa Koç, Seramik Sanatı Eğitimi Değişimi Dernek Başkanı Prof. Zehra Çobanlı, Garnizon Komutanı Albay Alper Sır, İl Milli Eğitim Müdür İsmail Altınkaynak, Bilecik İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, POMEM Müdürü Mesut Çelebi ve öğrenciler katıldı.

 

 

  Konferansın açılış konuşmasını yapan Seramik Sanatı Eğitimi Değişimi Dernek Başkanı Prof. Zehra Çobanlı, dernek olarak amaçlarının, seramik sanatı ve eğitiminin ülke yararına gelişmesi ve ilerlemesi yolunda teknik, estetik ve kültürel çalışmalar yapmak ve yapılan çalışmaları desteklemek olduğunu söyledi. Derneğin, ulusal ve uluslararası alanda sanatsal ve bilimsel değişim olanaklarını arttırmak amacıyla 10 Haziran 2013 tarihinde tarafınca Eskişehir’de kurulduğunu belirten Çobanlı, “Kuruluşumuzun en önemli nedenlerinin başında güzel sanatsal alanında seramik eğitimi veren kurumları bir araya getirmek var olan durumu değerlendirmek eğitim programlarının geliştirilmesi yenileştirilmesi çabalarını değerlendirmek ve bu konuda çalıştaylar toplantılar yaparak alan ile ilgili olan meslektaşlarımızın buluşmalarına ve ortak etkinlik yapmalarına fırsat vermektedir. Aynı zamanda mezun olacak öğrencilerin ülke çapında ortaklaşa mezuniyet projelerini sergilemek ve onları alandaki ilgili paydaşlar ile tanışmalarına fırsat vermektir” dedi.

 

 

  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan ise, kendisinin sanatla doğrudan girintisi olmasa bile sanatın hayatı en anlamlı kılan değerlerden biri olduğunu kaydetti. "Sanat olmadan hayatın anlamı olmaz" diyen Özcan, “Biyolojik bir mekanizma oluyor bir otomasyon oldu. O yüzden sanatı olmayan toplumlar medeniyette kuramıyor. Sosyal bilimci olarak da üzerinde en çok durduğumuz konu bunlardan birisi eyer biz hayatı inşa edecek isek 2 kanadından birisi bilim aklın dışa vurumu biriside sanat ruhun ve duygunun dışa vurumu bu ikisini beslemeyen desteklemeyen toplumlar devletler varlık sahnesinde bir yer inşa edemiyor. Ve onun için yüzlerce güzel sözümüz  var. Sanat bir milletin can damarlarından biridir. Ama özellikle bu ülkede bir farklılığımız var.

 

 

 Şairin dediği gibi hepimiz aynı hamurdanız. Fakat bu topraklar farklı bir kandan ve farklı bir çamurdan gelmiştir. Sanki medeniyetin münazaası tarihin münazaası alanım değil ama tarihten hatırladığım kadarıyla seramiğinde ilk örneklerinin neşe tuttuğu coğrafya bu coğrafya doğal olarak bu sanatın bayraktarlığını yapmakta bize düşer diye düşünüyorum. O yüzden bu programı çok anlamlı buluyoruz kurum olarak Zehra hocam ve üniversitemizin sanat ve tasarım fakültesini değerli mensupları bu konuyu gündeme getirdi ve bizde heyecanla destekledik. Şüphesiz sanat içinde yeşerdiği toplumu değerlerini de dışarıya aksettirmelidir. O yüzden niyet çok önemlidir. Duygu çok önemlidir. Biz de üniversite olarak bu güzel duygu içerisinde yer aldık. Başka paydaşlarımız sponsorlarımız oldu. Özellikle onlara asıl bu yoğun dönemde okulların açıldığı dönemde kendi programlarını bölerek buraya teşrif eden değişik üniversitelerimizden değişik arkadaşlarımız öğrencilerimize çok çok teşekkür ediyorum. Emeklerinize çok teşekkür ediyorum. Gayretlerinize çok teşekkür ediyorum katılımlarınız içi çok teşekkür ediyorum başarılı bir sempozyum diliyorum. Son olarak ta bu çocuk henüz doğarken başarılı işlerle yolculuğuna başlıyor. Fakültemizin bir diğer kanadı da geçen hafta Kırgızistan’daki uluslararası bir endüstriyel tasarım yarışmasında birincilik ödülü aldı. Onun için fakültemizin diğer kanadını da özellikle tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

 

  Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir de, Bilecik için öne çıkan sektörlerde gelecek vaad eden sektörlerden birinin seramik olduğunu aktardı. Vali Nayir, öyle devam etti:

  “Bu sektörün birde duygu boyutu olan sanatla birleştirilmesiyle bugünkü konferans iki gün devam edecek konferans çok daha bir kıymet ifade etmektedir. Biz geleneğimizi yaşatmak durumundayız ama geleceğe de açık olmak gelişmelere de açık olmak tecrübeleri paylaşarak pazardaki payı arttırabilmek sanatı geliştirebilmek görevimiz ben her şeyden önce bu sorumluluk duygusunu tespit edip bu duyguyu hissedip bu görevi üstlenen derneğimize  teşekkür etmek istiyorum.

 

 

 Kapılarını açan üniversitemize teşekkür etmek istiyorum. Katılımlarıyla bu programları zenginleştiren öğretim görevlilerimize teşekkür etmek istiyorum. Dileğimiz bunların devam etmesi birinci ifadesi beni biraz rahatsız etti. Niye birinci ki bu belki de on birinci olması lazım değil miydi belki bu safhanın birincisi daha öncelerin bu konularla yapılan çalışmaları vardır. Benim bilmediğime bağışlayın ama eyer böyle bir çalışma yeni başlıyor ise çok geç kalmışız diyebiliriz. Ama önemli olan bu başlangıcı sağlayıp devamını getirebilmektir. Katılımlarıyla destek veren herkese ben huzurlarınızda teşekkür ediyor sizleri ilimizde görmekten mutluluğumuzu ifade etmek istiyorum hepinize teşekkür ediyorum.” 

 

 

  Ardından Seramik Sanatı Eğitimi Konferansı’na katılan öğrencilere belgelerinin Vali Ahmet Hamdi Nayir, Üniversite Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru ve POMEM Müdürü Mesut Çelebi taktim etti.

  Konferansın 2 gün süreceği bildirildi.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 18.09.2014 12:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle