BİLECİK ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DERNEĞİ, DERNEK BİNALARI İÇİN YARDIM BEKLİYOR

Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, Bilecik merkezde bulunan dernek binalarının doğal afetler sonucu kullanılmaz hale geldiğini ve derneklerinin geçici bir süreliğine başka bir yerde faaliyet göstererek, derneklerinin yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

14 Eylül 2015 Pazartesi 10:21
2023 Okunma
BİLECİK ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DERNEĞİ, DERNEK BİNALARI İÇİN YARDIM BEKLİYOR

  Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, Bilecik merkezde bulunan dernek binalarının doğal afetler sonucu kullanılmaz hale geldiğini ve derneklerinin geçici bir süreliğine başka bir yerde faaliyet göstererek, derneklerinin yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.  

 

 

  Hayati Durak, konu hakkında yaptığı basın açıklamasında, Bilecik Şehit Ailelerin ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak 2003 yılında kurulduklarını söyledi. Bir iş merkezinin teras katında faaliyet gösterdiklerinin belirten Durak, “15 Ocak 2015 tarihinde kışın çok şiddetli olmasından dolayı yağan karların binanın çatısında birikmesi ve eriyince teras katındaki dernek çatımızın üzerine kütle halinde kayarak çatımızın üstüne düşmesi neticesinde çatımız çökmüş, dernek binamız kullanılamaz hale gelmiştir.

 

 

 O tarihte Bilecik'te bir inşaat firmasının yetkilileri ilk müdahale yapılmış derneğimiz çatısı inşaat iskele demirleri ile desteklendirilerek daha fazla çökmesi ve zararın büyümesi geçici olarak önlenmiştir. 15 Ocak 2015 tarihinden bugüne kadar kendi imkanlarımız ve çeşitli kurumların yardımları ile tamirine gidilmiş. Bugüne kadar, kadar derneğimizin tamiri mümkün olmamıştır” dedi.

 

 

  “DERNEĞİMİZİN EŞYALARI VE MOBİLYALARI GEÇİCİ OLARAK YANI BAŞINDAKİ UMUMİ TUVALET DE DURMAKTA”

 

  Derneğin eşyaları ve mobilyaları geçici olarak derneğin yanı başındaki umumi tuvalet de durmakta olduğunu ifade eden Durak, “Ancak rutubet ve havasızlıktan zarar görmektedir. Derneğimizin bu durumunu duyan Bilecik Kızılay Şubesi Başkanı Selami Çınar Kızılay Şube’sinin üst katını boşaltarak derneğimize yer tahsis etmiş olup derneğimizin tamiri yapılıncaya kadar  Bilecik Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizi merkez Cumhuriyet mahallesindeki Türk Kızılay’ı Bilecik şubesinin 2. katında hizmetlerine devam edecektir.

 

 

 Dernek binamızın oturulacak hale gelecek şekilde onarılması için Bilecik halkımızın, esnafımızın iş adamlarımızın ve Bilecik'te faaliyet gösteren bütün kurumlarımızın yardımlarına ihtiyacımız var. Yardım yapılabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti Bilecik Ziraat Bankası şubesinde 57201379-5003 nolu hesap, IBAN: TR86 0001000118572013 7950 03 numarası açmış olup yardım yapmak isteyenlerin yardımları bu hesapta kabul edilecektir. Derneğimize geçici de olsa bir sığınma yeri imkanı sunan Bilecik Kızılay Şubesi Derneği Başkanı Selami Çınar'a derneğimizin üyeleri ve şu günlerde yeterinden fazla üzüntüleri bulunan tüm şehit aileleri ve gazileri adına teşekkür ederim” ifadelerinde bulundu.

 

 

  “1 KURUŞ PARA İSTEMİYORUZ DİLEDİKLERİ KADAR OTURSUNLAR”

 

  Türk Kızılay'ı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar ise, yaşanan bu olumsuzlukları öğrendikten sonra çok üzüldüğünü söyledi. 1 kuruş ücret almadan Bilecik Şehit Ailelerin ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin üst katlarında diledikleri kadar kalabileceklerini vurgulayan Çınar sözlerine şöyle devam etti.

 

 

  “Ben bu durumu öğrendikten sonra çok üzüldüm. Sayın Hayati beye dedim ki zor zamanlarda değil normal zamanlarda da her türlü yardımla mükellefiz. Özellikle şu zor günlerde terörün bu kadar zorladığı günlerde bu Gazileri ve Şehit Aileleri Derneğine yardım etmekten onur duyuyorum. Kendileri istedikleri kadar benim mekanımda oturabilirler. Biz burayı Kızılay gençler adına kullanıyorduk ama şuan burayı şehit ailelerinin kullanmasından onur duyuyoruz. Ve her zaman yardıma hazır olduğumu belirtiyorum."

 

Son Güncelleme: 14.09.2015 10:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle