BİLECİK İL UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Bilecik'te İl Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu Toplantısı, Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında yapıldı.

30 Haziran 2015 Salı 12:04
1198 Okunma
BİLECİK İL UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Bilecik'te İl Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu Toplantısı, Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında yapıldı.  

 

 

  Bilecik İl Özel İdaresi'ndeki toplantıya, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Bilecik İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik ve kurum müdürleri katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, uyuşturucu konusunun bütün kurul üyelerini ilgilendiren ve malum olduğu gibi son zamanların en önemli risklerinden birisi olduğunu belirterek, ”Uyuşturucu madde kullanımı maalesef giderek yaygınlaşıyor.

 

 

 Yaş olarak baktığımızda da daha düşük yaşlara doğru iniyor. Toplumu ve bireyleri bire bir ilgilendiren hususlardan olumsuz olarak etkileyen hususlardan biri. Bu kadar geniş katılımlı bir toplantıda bu konunun önemini göstermek için bir fikir veriyor. Toplum sağlığını ve kalp sağlığını, psikolojisini ekonomik ve sosyal yapıyı olumsuz etkileyen hususlardan biri uyuşturucu kullanımı.

 

 

 

 Eğer gerekli önlemler alınmazsa hızla bir yayılma eğilimi bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de göstermekte. Dolayısıyla bir seferberlik çalışmasına bütün kuruluşların bu konuya önem vererek bir çalışma içerisine girmeye gerek görüldü. Bu amaçla bakanlarımızdan oluşan bir kurul oluşturuldu. Bizde olduğu gibi her ilimizde de İl Uyuşturucu ile Mücadele Kurulları oluşturuldu. Buna ait tedbirler paketi oluşturulmaya çalışıldı. Ülke genelini ilgilendiren programlar planlar hazırlandı. Onlara dayanarak her ilde kendi programını, kendi aksiyon planını hazırladı. Diğer illerde kendi aksiyon planlarını hazırladılar” dedi.

 


  “HER BİRİME DÜŞEN GÖREVLER VAR”

 

  Nayir, Uyuşturucunun toplumun huzurunu, sağlığını, geleceğini bire bir ilgilendiren bir konu olduğunu da ifade ederek, ”Herkese görev düşüyor, her ferde görev düşüyor, her kuruma görev düşüyor yapılacak çalışmalarda. Dolayısıyla bir farkındalığı oluşturup bu konudaki tehlikeyi toplumun her ferdine ileterek bu konuda alınması gereken tedbirleri de titizlikle bir çalışmayla yerine getirmek zorundayız. Her birime düşen ayrı ayrı görevler var.

 

 

 Çünkü burada geleceğimiz söz konusu. Kendi evlatlarımız söz konusu. Alınması gereken önlemlerle bunların önüne geçmek mümkün. Ama ihmalimizle de bunun yaygınlaşması ve geleceğe ümitle bakmamızı engelleyecek bir durumunda ortaya çıkması da mümkün. Buradaki çalışmalarımızda il ölçeğinde yapılan çalışmaları gözden geçirmiş olacağız.  Buradaki çalışmalarımıza buradaki arkadaşlarımızın katılımıyla yön vermiş olacağız” diye konuştu.

 

 

  Konuşmaların ardından konuyla alakalı Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr. Selim Güler, slayt eşliğinde bilgi verdikten sonra toplantı sona erdi.

Son Güncelleme: 30.06.2015 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle