BİLECİK EMNİYETİ BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARINA SON SÜRAT DEVAM EDİYOR

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri şehir merkezinde hırsızlara karşı vatandaşlara ve esnafa uyarıcı broşür dağıttı.

06 Ağustos 2014 Çarşamba 11:35
1599 Okunma
BİLECİK EMNİYETİ BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARINA SON SÜRAT DEVAM EDİYOR

    Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri şehir merkezinde  hırsızlara karşı vatandaşlara ve esnafa uyarıcı broşür dağıttı.  

 

 

  Hırsızlık olaylarının yaz aylarında daha fazla yaşandığını dikkat çeken polisler, bu nedenle yaz sezonu öncesi vatandaşlara ve esnaflara hırsızlara karşı dikkatli olmaya çağırarak bilgilendirdi. Mahalle mahalle evleri dolaşmayı hedeflediklerini belirten polis ekipleri, vatandaşların apartman kapılarını açık bırakmamalarını ve tanımadığı kişilere apartman kapısını açmaması gerektiğini dikkat çekti.

 

 

  Dağıtılan broşürlerde, “Günümüzde hırsızlar birçok çelik para kasasını rahatlıkla açabilmektedir. Bu yüzden çalışma saatleri dışında çelik para kasalarında para, ziynet eşyası bulundurmamaya özen gösteriniz. Eğer demir örgülü kepeklerini kullanıyorsanız, bunların arasına levye sokularak kolayca kırılabilen asma kilitler yerine daha güvenli olan çelik kilitler kullanınız. İş yerinize alarm taktırınız. İş yeriniz için elektronik olarak kapanıp kilitlenen kepenk sistemlerini tercih edebilirsiniz. Alacağımız basit tedbirlerle önce biz hırsızların zamanını çalalım ki onlar bizim eşyalarımızı çalmasınlar” diye belirtildi.

  Bilecik'te yaşanabilecek “Sahte Para" ve “İş yerinde Hırsızlık” konuları hakkında Milli Piyango tezgahındaki satıcılara “Sahte Para”, kuyumcular ve diğer para sirkülasyonu fazla olan tüm dükkanlarda “İş yerinden Hırsızlık” hakkında bilgiler verildi.

  Vatandaşlar ve iş yeri sahipleri ile konuşan Emniyet mensupları, sözlü uyarılarda bulunarak, kendilerini savcı, emniyet amiri, baş komiser ya da polis olarak tanıtan şahıslara inanmamalarını, şüphelendikleri kişileri, dolandırıcılık veya hırsızlıkla karşı karşıya kalmaları durumunda vakit kaybetmeden Alo 155 Polis telefonlarını aramaları istediler.

 

 

 "TRAFİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN EMNİYET KEMERİNİN FAYDALARI HAKKINDA ŞÖFORLER BİLGİLENDİRİLDİ"

 Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü tarafından, emniyet kemerinin faydaları hakkında bilgilendirme broşürü dağıtıldı.  

  Bilecik merkezde bulunan Atatürk Bulvarı ve Teyfikbey Caddesi üzerinde seyir halinde olan araçlarının şoförlerine dağıtılan broşürlerde, emniyet kemerinin faydaları hakkında bilgiler yer alıyor. Bilecik Trafik Ekipler Amiri Komiser İlhan Akar, şoförlere emniyet kemeri taktıkları zaman yapabilecekleri herhangi bir kazada esnasında sevdiklerinden ayırmayacağını ve hayata bağlanabileceklerini anlattı.

 

 

 Dünyada her yıl trafik kazalarından 1,3 milyon insanın hayatını kaybettiğini, 50 milyon insanında yaralandığı belirten Akar, “Hızlarının 90 kilometre/saat iken, fren pedalına basıncaya kadar geçen 1 saniye içerisinde aracının 25 metre yol alır. 80 kilometre/saat hızla giden bir araçtaki yolcuların olası bir kazada hayatını kaybetme ihtimalleri, 30 kilometre/saat hızla giden araçtakilere oranla 20 kat daha fazladır. Emniyet kemeri kullanmak ölüm olasılığını yüzde 40 yüzde 50 oranında azaltır” dedi.

  Komiser İlhan Akar, son olarak broşür dağıttığı araçların şoförlere, kendin için, ailen için, geleceğin için kemerini yak uyarılarında bulundu.

 

Son Güncelleme: 06.08.2014 11:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle