BİLECİK BELEDİYESPOR PLAY-OFF 1. TUR KARŞILAMASI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Bilecik Belediyespor 23 Nisan Cumartesi günü İzmir’de oynanacağı Play-Off 1. Tur ilk karşılamasının hazırlıklarını tamamlayarak, maç saatini bekleyeme başladı.

22 Nisan 2016 Cuma 05:28
1193 Okunma
BİLECİK BELEDİYESPOR PLAY-OFF 1. TUR KARŞILAMASI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

   Bilecik Belediyespor 23 Nisan Cumartesi günü İzmir’de oynanacağı Play-Off  1. Tur ilk karşılamasının hazırlıklarını tamamlayarak, maç saatini bekleyeme başladı.  

 

 

   Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi (EBBL) takımlarından Bilecik Belediyespor, E Grubu ikinci tur karşılaşmaları sonucunda grubu ikinci sırada tamamlayarak Play-Off karşılaşmalarına hak kazanana Bilecik Belediyespor, İzmir Üniversitesi maçının hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini bekleyeme başladı.  Maç öncesi İHA muhabirine konuşan Bilecik Belediyespor Baş antrenörü Yeşer Karabulut, EBBL E Grubunu ikinci tamamladıkları için F grubu üçüncüsü ile Play-Off  1. Tur ilk karşılaması çıkacaklarını belirtti.

 

 

   Karabulut, “İzmir Üniversitesi genç iyi ve tecrübeleri oyuncuları da olan kuvvetli ve düzgün bir takım. İlk maçı orada oynayacağız. Önümüzde ki hafta içi Salı günü Play-Off ikinci maçını burada oynayacağız. Bilecik’te 26 Nisan Salı günü saat 18:30’da oynayacağız. İnşallah bu ilk iki maçı kazanırız. Eğer bu maçların ardından seri beraber olursa diğer üçüncü maçı yine Bilecik’te oynayacağız. İnşallah gerek olmaz İzmir’i cumartesi günü orada mağlup ederiz. Salı günü de burada şölen havasında galip gelir seyircimizin desteği ile kazanırız o akşam ve Play-Off ‘ta yolumuza devam ederiz. Bu turu geçersek Aydın temsilcisi ile Fethiye temsilcisinin kazananı ile Play-Off 2. Tur’da karşılaşacağız” dedi.

 

 

  “SEZON BAŞINDA Kİ HEDEFLERİMİZİN BAŞINDA PLAY-OFF OYNAMAK VARDI”

 

  Takımdaki havayı değerlendiren Karabulut, “Sezon ilerledikçe birbirimize olan ilgimiz ve güvenimiz arttı. Kötü oynadığımız maçları da kazanmamız bizim birbirimize olan inancımızı da arttırdı. Ama bizim sezon başında ki hedeflerimizin başında Play-Off oynamak vardı. Bu hedefimizi gerçekleştirdik bu yüzden mutluyuz ve takımımızın da bu konuda kafası rahat. Buradan sonra ne kadar ileriye gidebilirsek Bilecik Belediye Başkanı Sayın Selim Yağcı diyor ki; her zaman için bize, biz çok büyük bütçeler ile çok büyük paralar harcayarak ilerlemeyelim ama harcadığımız paranın hakkını verelim.

 

 

   Nereye gidebiliyorsanız sonuna kadar gidin. Ama şampiyon olamazsanız bile iyi mücadele edin iyi bir takım olun. Geçtiğimiz hafta Karesi maçı çok iyi mücadele ettik. Bizim belki bütçemizin çok üstünde bir takım. Maçtan sonra antrenörleri benim yanıma geldi. ‘Hocam dedi bir basketbol salonu ancak bu kadar güzel olabilir. Bu sene oynadığımız en keyifli maçtı bizim için. Seyirci ne zaman bağırması gerektiğini ne zaman susması gerektiğini çok iyi biliyor ve küçük bir küfür bile yok en ufak bir taşkınlık yoktu’ dedi. Bunlar bizim için mutluluk verici sözler. Takımımıza gelince iyi durumdayız, inşallah kazanacağız. Ama Sinan’ın bir sakatlığı var. Salı ve Perşembe antrenmanda kendini denedi ve bel ağrıları devam ediyor” dedi.

 

 

  “ÖNEMLİ OLAN MAÇ KAYBETMEK DEĞİL İNSAN KAZANMAK”

 

  Karabulut, her oyuncunun basketbolda katkısı var olduğunu ve basketbolda futbol gibi değil her oyuncu oyuna girebileceğini söyledi. Sinan dışında başka bir oyuncusunun sakatlığını söyleyen Karabulut, sözlerine şöyle devam etti:

 

 

   “Sinan bizim için değerli inşallah Salı günü Bilecik’te maça yetişir ve oynar. Onun dışında takımımızın havası gayet güzel. Biz Pazar günü Karasi maçını oynadıktan sonra Mehmet Volkan Saday Pazartesi günü beni telefon ile aradı. ‘Abi özür dilerim senden’ dedi. Bende canın sağ olsun dedim. Sonra hafta içinde üç gün hasta olduğunu Perşembe günü toparlandığını ve koşu yaptığını söyledi ama kötü etkilediğini söyledi ve benden de özür diledi. 

 

 

    Bende kritik bir maç kaybettiğimizi ama önümüzde Play-Off olduğunu orada oynayacağını söyledim. Sonuçta her biri sporculuğundan önce insan. Bizim için her insan gibi o da değerli. Kötü bir maç oynadı ama maçta Saday bizim için önemli. Altı yedi senedir bu takımda oynuyor. Bizde mutlu olduğu için oynuyor. Daha farklı transfer teklifleri de alıyor ama bizde oynamayı tercih ediyor. Bu yönden fedakarlıkta yapabilen biri. Kötü oynadığında da arkasında olmak lazım. Önümüzde Play-Off maçları var o maçlardan birini bize kazandırır hepimiz Saday diye alkışlarız. Önemli olan maç kaybetmek değil insan kazanmak.”

 

 

  YENİ TRANSFER TAKIMA BİR ŞEY VEREMEDİ NEDEN BÖYLE OLDU?

 

  Efes Pilsen ile basketbol hayatına başlayan Buğra İsmail Dülçekçi’nin Bilecik Belediyespor’a transferi sonrası takıma bir katkısının olmadığı sorusuna, Buğra’nın geçmişinde önemli başarıları olduğunu anlatan Karabulut, “Genç bir çocuk, genç olduğu için bizim takımda da tecrübeli oyuncularda çok. Adapte olmakta zorluk çekiyor onun basketbolu bize uygun değil. Tempolu basketbolu seviyor.

 

 

    Bizde daha sete yerleşip hücum etmeyi, daha dengeli hücum etmeyi seviyoruz. Ama bizde kalmayı sürdürürse Buğra daha yeni üniversite kazanmış İstanbul’da önünde dört beş senelik bir gençlik sezonu var. Belki üstüne koyarak daha iyi bir oyuncu olabilir. Daha yeni gelmiş bir oyuncu beklentilerimizin altında olabilir ama seneye bizimle anlaşırsa daha iyi basketbol oynar. Ama inşallah adapte olacaktır diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 

  “SPORCULARA PRİM MÜJDESİ”

 

  Baş antrenör Karabulut, önemli İzmir deplasmanı öncesi Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ile bir görüşme yaptıklarını söyledi.  Bu görüşme sonrası İzmir Üniversitesi maçı öncesi sporculara prim müjdesi veren Karabulut sözlerine şöyle devam etti.

  “Sayın başkanımız Selim Yağcı çok akıllı bir adam. Kendisinin bize söylediği hep biz sözümüzü tutalım Yeşer. Yapamayacağımız sözleri hiç ağzımızdan çıkarmayalım. Ama biz oturduk yönetim kurulu olarak küçük bir prim sistemi hesapladık.  Spor dünyasında sözünüzün arkasında durmanız gerekiyor.  Yoksa spor dünyasında çok sahtekar cümleler var.  Verilen sözler yerine getirilmiyor. O yüzden bizde bunlara dikkat ediyoruz.

 

 

   O yüzden bizde bir planlama yaptık. İzmir Üniversitesi, ardından Aydın ve lige çıkmak ile ilgili ufakta olsa onları teşvik edecek bir prim gibi, onlara itici güç olacak rakamlar söyleyeceğiz. Sizinde dediğiniz gibi oyunculara prim konusunu dillendirdik. Böyle yarım maaş yada bir maaş gibi oyunculara bir şeyler söyleyeceğiz, onlarda oyunculara inşallah itici güç olur. Çocuklar belli bir maaş alıyor ama biz para için bir araya gelmedik. Önceliğimiz takım birlikteliği buradan keyif almaları.”

Son Güncelleme: 22.04.2016 05:28
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKBasketbolGüncel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle