BALE OKULU ÖĞRENCİLERİNDEN MUHTEŞEM BİR YIL SONU GÖSTERİSİ

Bursa Nilüfer Uğur Bale Okulu öğrencilerinin yıl sonu gösterisi izleyicileri büyüledi.

13 Haziran 2016 Pazartesi 11:18
3033 Okunma
BALE OKULU ÖĞRENCİLERİNDEN MUHTEŞEM BİR YIL SONU GÖSTERİSİ

 Bursa Nilüfer Uğur Bale Okulu öğrencilerinin yıl sonu gösterisi izleyicileri büyüledi.  

 

 

  Bursa Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde Bursa Nilüfer Uğur Bale Okulu öğrencileri tarafından düzenlenen Alice Harikalar Diyarında 14. yıl sonu resitalinde gösteri yapan 80 baleci izleyicileri büyüledi.

 

 

 Gösterinin 1’inci perdesinde Çiçekler, Kuğular, Kelebekler, Deniz Kızları, Çılgın Şapkacını Çay Partisi, İskambil Kartları, Kraliçenin Tangosu adlı gösteriler sergilendi. 1’inci perdenin sonunda tüm dansçılar toplu gösteri yaptı.

 

 

 2’inci perde, La Bayadere, Varyasyonlar Nikiya Varyasyonları, Mercedes Varyasyon, Esmeralda Varyasyon ve WE gösterileri yapıldı. Gecenin son perdesinde ise, An, Kuğu Gölü Pas de Trois Varyasyon, Paquita Varyasyon, Kitri Varyasyon, Salsa ve Balalaika gösterileri nefesleri kesti.

 

 

 

  “RESİTALİMİZİ ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ YARARINA YAPTIK”

 

  Gösteriler öncesi açıklama yapan Bursa Nilüfer Uğur Bale Okulu sahibi, Bale Öğretmeni ve Alice Harikalar Diyarında 14’inci Yılsonu Resitali Genel Sanat Yönetmeni Nilüfer Akdeniz, bu yıl 14’üncü yıllarında 14’üncü resitallerini yaptıklarını söyledi. Resitali Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yararına yaptıklarını anlatan Akdeniz, sözlerine şöyle devam etti.

 

 

  “Resitalimiz Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğindeki burslu öğrencilerin bütün eğitimleri için kullanılacak elde edilen gelir. 80 tane çocuğumuz dans edecek. Bu sene Alice Harikalar Diyarının 100’üncü yılı ve bizde o yüzden 100’üncü yılı şerefine bu sene resitalimizde Alice Harikalar Diyarı’ndayı canlandırdık.

 

 

 80 çocuk Alice Harikalar Diyarı'nda çeşitli kahramanlar olacaklar. Çiçekler, tavşanlar, Alice, şapkacı gibi oyunlar sergiledik. Resitallerimiz iki yılda bir yapılıyor. Çünkü biz İngiliz Kraliyet Ailesine bağlı bir okuluz.

 

 

 İngiltere'den iki yılda bir Royal Akademi'den müfettişler geliyor ve çocukları izliyor. Çocuklar uluslararası bir sınava tabi oluyorlar. O yüzden bir sene resital yapıyoruz, bir sene Royal Akademi sınavlarıyla geçiyor.”

 

 

  “GÜZEL BİR DİSİPLİN KAZANDIRIYOR”

 

  Balenin çocuklara hayat ve yaşam tarzını o kadar değiştirdiğini anlatan Akdeniz, “Bale çocuklara çok güzel bir disiplin kazandırıyor. Sanat dolu insanlar, mutlu insanlar, güler yüzlü insanlar kişilik gelişimleri düzgün insanlar oluyor.

 

 

 Bir birey olarak yetiştiğinizde illa buradan bir balerin olarak çıkmak zorunda değilsiniz. Ama aldığınız bu eğitim ve terbiyeyle çok harika insanlar ortaya çıkıyor. Bütün çocuklarımızı baleye bekliyoruz” dedi.

 

 

 Öte yandan Bursa Nilüfer Uğur Bale Okulu'nda eğitim alan  Bilecikli Ecesu Sünetci gösterilerde yer alırken, okuldan mezun baleciler gösterilerin sonunda diplomalarını aldılar. 

 

Son Güncelleme: 13.06.2016 11:18
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKBursaGösteriBale
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DDREP 2018-09-10 17:51:51

BALECİ DİYE BİRŞEY YOK BEN ORADA DANS EDEN KIZLARDANIM VE NILÜFER HOCAM GERÇEKTEN BBÖYLE İFADELERDEN HOŞLANMAZ ZARİF BIRTHDAY İNSAN OLDUĞU İÇİN BUNLARIGÖRMEZDEN GELİR

banner22

resim yükleresim yükle