ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ İMAM HATİP LİSESİNE Mİ ÇEVRİLİYOR ?

Bilecik Anadolu Öğretmen Lisesinin kapatılıp İmam Hatip Lisesine dönüştürülmesine ilişkin iddialara Bilecik’teki veliler karşı çıkıyor.

20 Haziran 2014 Cuma 09:18
3381 Okunma
ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ İMAM HATİP LİSESİNE Mİ ÇEVRİLİYOR ?

Bilecik Anadolu Öğretmen Lisesinin kapatılıp İmam Hatip Lisesine dönüştürülmesine ilişkin iddialara Bilecik’teki veliler karşı çıkıyor.  

  Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Gülfer Vardar, bu değişimden dolayı öğrencilerin etkileneceğini ve eğitim kalitesinin düşeceği belirtti. Gülfer, “Velilerin bana duyurmuş olduğu şikayetler doğrultusunda böyle bir konuşma yapmak istedim. Okulumuzun adının Şeyh Edebali Anadolu Lisesine çevrilip eğitiminin aynı olmasını zaten kabul ediyoruz.  Fakat bize okulun İmam Hatip Lisesi’ne çevrileceği söyleniyor.  1’inci sınıftan başlayarak dönüşümlü olarak 4 sene içerisinde İmam Hatip’e çevrileceği söylenildi.

  “KIZIM OKUMAK İSTEMİYOR”

  Vardar, “Kızının bu şartlar altında gece gündüz çabalayarak çalıştığını, eğer böyle bir durum olacağını bilmesi halinde hiç çalışma gereği duymayacağını kaydetti. Vardar, ”Bizim 11’inci ve 12’nci sınıflar üniversiteye hazırlanırken müfredat değişirken bu öğrencilerin üniversite hazırlık aşaması kötü geçecek.  Böyle bir durumda eğitim kalitesi ne kadar olabilir. Bizim çocuklarımız oraya belli bir puanla girdiler ve İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürüldüğünde bizim çocuklarımıza belli bir özen gösterilmeyecek. İmam Hatip Lisesi’ne döndüğü zaman eğitim kalitesinden endişeliyiz, ortam kalitesinden endişeliyiz. Benim kızım 8 senedir dershane ve özel eğitim almış bir çocuk. Türkiye genelinde yüzde 3’lük bir kısma girdi. Çocukluğundan beri hep Anadolu Öğretmen ve Hukuk okumak isteyen bir çocuk şimdi ise okulu bırakmak istiyor. Benim kızım diyor ki madem böyle olacak ben çalışmazdım neden çalıştım diyor. Çocuğum 14 yaşında ve dediği şey neden okudum ben bırakacağım okulu diyor. Zaten puanım İmam Hatip’e tutuyordu isteseydim oraya giderdim. Emeğimi boşa çıkarttılar.  Bizim çocuklarımız gece gündüz çalıştı. Türkiye dereceleri yaptılar ama İmam Hatip Lisesi puansız girilen bir lise o yüzden bu durumdan rahatsızız. Başka bir okula geçiş konusunda Fen Lisesi’ne gidilse sonuçta orası Fen Lisesi birçoğunun puanı yetmez oraya. Anadolu Lisesi’ne gidilse oranın eğitimiyle de bizim okulun eğitimi ve çocukların başarısı da kıyaslanamaz” dedi.

  “OKULLAR SABAHÇI ÖĞLENCİ OLSUN”

  Vardar, Okulların kapatılması yerine sabahçı öğlenci olarak  2 öğretime geçmesini  kaydetti.  “Bize deniliyor ki ek binaya ihtiyaç var ama zaten İmam Hatip bahçesi yapılıyor. Hadi onun yapılması da gecikti Milli Eğitim Bakanlığı geçici süreliğine 1 tane bina kiralayamıyor mu. Eğer hiçbir şey olmuyorsa 2 öğretime çıkartsın okulu, sabahçı öğlenci olsun. Çoğu ilde bu şekilde ilerliyor. Gelen öğrenciye de yazık, bizimkilerin yanında onlar ezilecek. Madem bir okul feda edilecek neden sen Bilecik’in en başarılı okuluna yapıyorsun bunu git başka okula yap. Görüştüğümüz veliler kabul etmiyor böyle bir şeyi hatta çoğu Anadoluyu bile kabul etmiyor. Kolay değil tabi o kadar emek var maddi ve manevi olarak tabi istemezler. Milli eğitimle bir görüşme yaptık, bize söylenen İmam Hatip’in binası yeterli değil denildi. Bu daha da komik bir durum. İlimiz de zaten 4 tane Anadolu Lisesi var ve sayısı çok fazla olduğu için böyle bir şey yapacaklarmış. Önceden hem Ertuğrul Gazi Lisesi vardı, hem de Süper Lise vardı. Bizim okula da böyle bir şey yaparlarsa seviniriz. Yani Şeyh Edebali Anadolu Lisesi olsun eğitimleri aynı şekilde devam etsin” dedi.

 

Son Güncelleme: 20.06.2014 09:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle