ADD BİLECİK ŞUBESİ “ADALET VE DEMOKRASI ŞEHİTLERİ HAFTASI” KUTLAMA MESAJI

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bilecik Şube Başkanı Fevzi Köse, "Adalet ve Demokrasi Şehitleri Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

29 Ocak 2015 Perşembe 07:50
1464 Okunma
ADD BİLECİK ŞUBESİ “ADALET VE DEMOKRASI ŞEHİTLERİ HAFTASI” KUTLAMA MESAJI

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bilecik Şube Başkanı Fevzi Köse, "Adalet ve Demokrasi Şehitleri Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

 

Köse, yayımladığı mesajda, artık her 24 Ocak ile 2 Şubat tarihleri arası "Adalet ve Demokrasi Şehitleri Haftası" olarak anılacağı belirterek, “Bu haftanın kutlanmasının nedeni, çünkü Türkiye'mizin yüz akı aydınlarımızı hunharca katleden zihniyetin sonucudur bu hafta. Çünkü o karanlık düşünce sahipleri yol gösteren, ışık tutan, aydınlatan, aydın sorumluluğuyla yazan ve çizen ama susmayan, korkmayan, üretken insanları istemezler.

 

 

O karanlık güçlerin sahipleri sana düşman, bana düşman kısacası düşünen insana karşıdır. Bugün artık tüm çıplaklığıyla görüyoruz ki bu aydınlarımız boşuna ölmemiş. Örneğin, 31 Ocak 1990'da Atatürkçü Düşünce Derneğimizin kurucu genel Başkanı Prof.Dr.Muhammer Aksoy hunharca katledildi. O, daha 19 Mayıs 1989'da kendisi gibi saygın 50 tane Atatürkçü ile Türkiye'mizin o gününü ve 25 yıl sonrasının bu günlerini görebilmiş ve Atatürkçülüğü savunma amaçlı Atatürkçü Düşünce Derneği'ni kurmuştur. Ocak ayının 11'inde The Marmara Oteli'nin bombalanması sonucu Yasemin Cebenoyan ve yazar Onat Kutlar öldürüldüler. 6 Ocak'ta Evrensel Gazetesi'nin yiğit çocuğu Metin Göktepe, gözaltında polis dayağı sonucu öldürüldü. Yine Ocak ayında Agos Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni, Ermeni asıllı Türk vatandaşımız Hrant Dink öldürüldü. Türk-Ermeni kardeşliğini savunan gerçek bir yurtseverdi. Fransız Parlamentosu'nun Ermeni soykırımı yalanına karşı imza kampanyası başlatmış ve "Fransa'da bu yalanı protesto edeceğim" diyebilen bir ilerici aydınımızdı. 24 Ocak 2011, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, Hizbullahcı teröristler tarafından korumalarıyla birlikte şehit edildi. O, milletinin Emniyet Müdürü olabilen bir halk çocuğu, gerçek bir Atatürkçüydü. "Makam peşinde değilim, yapacak bir şey bulamazsam babamın fırınına gider ekmek satarım" diyebilen mütevazi bir insandı. Diyarbakırlılar onu öylesine sevdiler ve bağırlarına bastılar ki, yeni doğan çocuklarının ismini Gaffar Okkan koydular. Cenazesinde kendiliğinden kepenk kapatarak, 100 binler katıldılar. Bu yıl ölüm yıldönümünde, Gaffar Okkan'ın memleketindeki mezarına, Diyarbakırlı, Kürk kökenli, Gaffar Okkan isimli 102 tane çocuğumuz çiçek bıraktılar. Bu olaydan dolayı bizde ADD Bilecik şubesi olarak "Adalet ve Demokrasi Şehitleri Haftası" kutluyor, tüm şehitlerimizin mekanları cennet olsun diyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 29.01.2015 07:50
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKADD
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle