60 YILLIK USTA ENGELLİLERE ÇÖMLEK YAPMAYI ÖĞRETTİ

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Engelli ve Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri çömlek yapmayı öğrendi.

13 Mayıs 2014 Salı 11:49
1111 Okunma
60 YILLIK USTA ENGELLİLERE ÇÖMLEK YAPMAYI ÖĞRETTİ

 Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Engelli ve Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri çömlek yapmayı öğrendi.

Bandırmaya davet edilen çömlek ustası Salim Yaşar, engellilere çömlek yaptırdı. Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde çömlekçilik mesleğini sürdüren Yaşar, derneğin davetlisi olarak gittiği  Bandırma'da engelli vatandaşlara çömlek yapımını gösterdi. Çömlekçilik mesleğinin 500 yıllık bir geçmişi olduğunu söyleyen Yaşar, engelli vatandaşlar tarafından çömlekçiliğe ilgi gösterilmesinden memnun olduğunu söyledi.

Bilecikli Çömlek ustası Salim Yaşar, kendisinin bu mesleği 60 yıldır yaptığını, ancak gençlerin mesleğe ilgi göstermediğini belirtti. Yaşar, "Yetiştirmek için çırak bulamıyoruz. Gençler bu mesleğe önem vermiyor. Onlar daha çok sosyal güvencesi olan işleri tercih ediyor. Halbuki bugünkü şartlarda sosyal güvenceye kendileri sahip olabilirler, ama kimse bu işi yapmıyor. Yapanlar da hep benim gibi yaşlı insanlar" dedi.

 Çömlek ustası Salim Yaşar tarafından yapılan çömlekler engelli vatandaşlara hediye edildi.

Son Güncelleme: 13.05.2014 11:49
Anahtar Kelimeler:
Kınıkçömlek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle