42 NÜFUSLU KÖYÜN SU SORUNU ÇÖZÜLECEK Mİ?

Bilecik İl Özel İdaresi, Yenipazar İlçesine bağlı Aşağıçaylı köyünün bir bölümünde yaşanan içme suyu sorununun çözülmesi için çalışmalar yapıldığı açıkladı.

12 Mayıs 2015 Salı 06:06
1253 Okunma
42 NÜFUSLU KÖYÜN SU SORUNU ÇÖZÜLECEK Mİ?

  Bilecik İl Özel İdaresi, Yenipazar İlçesine bağlı Aşağıçaylı köyünün bir bölümünde yaşanan içme suyu sorununun çözülmesi için çalışmalar yapıldığı açıkladı.

 

 

  Geçtiğimiz günlerde İHA’nın yapmış olduğu “Aşağıçaycı Köyünde 8 Haneye Su Gitmiyor” adlı habere ilişkin basın açıklamasında, 42 nüfuslu Yenipazar Aşağıçaylı köyünün kapalı sistem içme suyu tesisine sahip olduğu ve suyunun yeterli olduğu belirtildi. Açıklamada, "Mülga Köyü Hizmetleri İl Müdürlüğünce projelendirilen ve ikmal edilen köyün ana su kaynağı 3 kilometrelik mesafeden 5,20 metrelik işletme basıncı ile köy deposuna isale edilmektedir. Ana su kaynağının kodu ancak mevcut su deposunu besleyecek seviyede olup, su deposunun daha üst kotta bir noktaya taşınması mümkün değildir.

 

 

 Ancak bu depo dahi köyün yüksek kotlarındaki birkaç haneyi basıncı düşük olarak besleyebilmekte ve yıllardır da bu şekilde kullanılmaktadır. Köyün bir kısmını ilgilendiren bu düşük basınçtı su isalesinin maliyeti Yenipazar Kaymakamlığınca karşılanacak olan hidrofor sistemiyle giderileceği belirtilmiş olmasına rağmen köylülerce kabul görmemiştir. Diğer yandan düşük basınçlı su alan evleri kapsayacak yeni bir su kaynağı bulunmuş olmakla birlikte halen teknik çalışmaları devam eden bu kaynağın süreklilik arz edip etmediği hususu incelenmektedir. Bütün bu hususlar, köy muhtarlığı ve hane halklarının katılımı ile kaymakamlık nezdinde 27 Nisan 2015 tarihinde yapılan toplantıda ifade edilip bilgilendirilmiştir” denildi.

Son Güncelleme: 12.05.2015 06:06
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKIl özel Idare
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle