YOK BÖYLE BİR TESİS

Bilecik Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay başlatılan mama üretimiyle bir yandan gıda atıklarının geri dönüşümü sağlanıyor diğer yandan belediye bütçesine katkı sağlanıyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
25 Ağustos 2023 Cuma 15:14
300 Okunma
YOK BÖYLE BİR TESİS

Bilecik Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay başlatılan mama üretimiyle bir yandan gıda atıklarının geri dönüşümü sağlanıyor diğer yandan belediye bütçesine katkı sağlanıyor.

Başta sokak hayvanları olmak üzere yaban hayatından da onlarca hayvanın tedavi ve rehabilitasyon hizmeti aldığı Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde güzel bir uygulama daha hayata geçirildi.
Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde kurulan mama üretim tesisinde her gün resmi kurum ve lokantalardan toplanan gıda atıkları, mama üretim tesisinde can dostları için mama oluyor.



"Birçok il belediyesi bizi ziyaret ederek projemiz hakkında bilgi alıyor’’
Gerçekleştirilen uygulama hakkında bilgi veren Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı ‘’Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimiz, sokak hayvanları ve yaban hayvanlarına yönelik sağladığı hizmetler açısından zaten örnek bir tesis olarak gösteriliyordu. Başlatmış olduğumuz mama üretim tesisi de ayrıcı güzel bir çalışma oldu. Arkadaşlarımız her gün belirli bir program dahilinde resmi kurumlar ve lokantalardan topladığı atık gıdaları buraya getirerek, gerekli işlemlerden geçiriyor. Hijyen şartları ve diğer durumları göz önünde bulundurarak ürettiğimiz mamaları hem kendi tesisimizde hem de diğer noktalarda can dostlarımıza veriyoruz. Son aşamada pelet olarak elde ettiğimiz mamaları paketleyerek can dostlarımız için hazırlamış oluyoruz.’’ ifadelerini kullandı.


 

Veteriner İşleri Müdürü Avcı, uygulamaya koydukları projeyle hem gıdaların geri dönüşümünü sağladıklarını hem de belediye bütçesine katkı sağladıklarını belirterek, ‘’Uygulamamızı geliştirerek, sürdürmeyi planlıyoruz. Projenin bizlere birçok açıdan katkısı oluyor. Bu türde çalışmalar ortaya koymak isteyen belediyelere de gerekli desteği veriyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 25.08.2023 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle