ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI! MİLYONLARCA KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR

Devletin barış eli emeklilere de dokundu. Yapılandırma Kanunu'yla birlikte milyonlarca vatandaşa erken emeklilik yolu açıldı. Bağ-Kur borçluları primini yapılandırıp ekimde erken emekli olabilirler.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
16 Haziran 2021 Çarşamba 10:35
308 Okunma
ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI! MİLYONLARCA KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR

Devletin barış eli emeklilere de dokundu. Yapılandırma Kanunu'yla birlikte milyonlarca vatandaşa erken emeklilik yolu açıldı. Bağ-Kur borçluları primini yapılandırıp ekimde erken emekli olabilirler.

Borç yapılandırması milyonlarca kişiye erken emeklilik yolunu da açtı. Sigorta süresi durdurulanlar ve Bağ-Kur borçluları e-devlet üzerinden başvurup yapılandırmaya giderek ekimde emeklilik hakkı kazanacak. Yasadan yararlanmak isteyen Bağ-Kur'luların ceza ve faizleri silinecek. Ödeyecekleri yeni rakam, enflasyon farkı ile hesaplanacak. Peşin ödeyenlerse bu farkın yüzde 90'ından kurtulacak. Yapılandırmadan yararlanmak için 31 Ağustos'a kadar, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurmak gerekiyor. Başvuranlar, 30 Nisan 2021'e kadar oluşmuş prim borçlarını yapılandırabilecek.

KAYNAK: Milliyet

Son Güncelleme: 16.06.2021 10:38
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABERBağkur
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle