CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERDİ

Bilecik Belediyesi, Bilecik Ticaret İl Müdürlüğü ve Bilecik Defterdarlığı işbirliğinde Bilecik Kapalı Pazar alanı başta olmak üzere manav ve marketlerde alanında gıda denetimi gerçekleştirildi.  

05 Şubat 2019 Salı 17:49
1530 Okunma
CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERDİ

Bilecik Belediyesi, Bilecik Ticaret İl Müdürlüğü ve Bilecik Defterdarlığı işbirliğinde Bilecik Kapalı Pazar alanı başta olmak üzere manav ve marketlerde alanında gıda denetimi gerçekleştirildi.  


  Gerçekleştirilen denetim ile geçtiğimiz hafta kapalı pazar market ve manavlarda fiyatların  kontrol edilmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı Bilecik’te gerçekleştirilmiş oldu. Mevzuat düzenlemesi kapsamında Ticaret Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen talimat doğrultusunda Bilecik’teki açık ve kapalı pazar yerlerinde, marketlerde ve manavlarda haksız fiyat artışı denetimleri başladı.

Bilecik Ticaret İl Müdürlüğü koordinesinde; Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Bilecik Defterdarlığı iş birliği ile pazar alanı, manav ve marketlerde sebze ve meyve fiyatlarındaki artışlarla ilgili denetimler yapıldı.


  Yapılan denetimlerde elma, domates, yeşil soğan, marul, biber, kuru soğan, patates, ıspanak gibi 19 ürüne ilişkin denetim yapıldı. Ayrıca 12 ay boyunca en çok tüketilen portakal, elma, biber, domates, kuru soğan, patates ve ıspanak gibi 31 ürünle ilgili olarak Ocak, Şubat ve Mart aylarında bunun yanı sıra mevsimine göre belirlenen aylarda toplamda 39 üründe fiyatlar incelendi.


  Öte yandan, ilgili birimler tarafından denetimlerin market, manav ve satış yerlerinde aralıksız devam edeceği bilgisi verildi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
esnaf 2019-02-05 20:11:02

Zaten hangi alan da ve kurumda yeni bir yasa çıksa önce İlimizde uygulanıyor. Neymiş PİLOT bölgesi diye cevap veriliyor. Kimin kime yaranmak istediğini herkez ve HAK da biliyor.

banner22

resim yükleresim yükle