ÖDEME YAPARKEN LİMİTE DİKKAT

Posta yazarı Özlem Denizmen, kredi kartı, birikim, para ve ilişkiler, üniversite masrafları, internetten alışverişle ilgili çok önemli bilgileri kaleme aldı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
23 Eylül 2021 Perşembe 10:10
342 Okunma
ÖDEME YAPARKEN LİMİTE DİKKAT

Posta yazarı Özlem Denizmen, kredi kartı, birikim, para ve ilişkiler, üniversite masrafları, internetten alışverişle ilgili çok önemli bilgileri kaleme aldı.

İşte o yazı:

Kredi kartı limiti

SORU: Kredi kartı ekstresini erken ödersem kart limitim yenilenir mi? 

CEVAP: Evet, kredi kartına ödeme yaptığında ödediğin tutar kadar limitinde yer açılır. Aman kredi kartı kullanırken limitin kadar zengin hissetme.

Üniversite masrafı

SORU: Yeni doğan bebeğimiz var. Şimdiden onun geleceği, üniversite masrafları için birikim yapmak istiyoruz. Euro hesabı açtım, küçük küçük alıyorum. Sizce bu şekilde devam edeyim mi yoksa TL, altın, dolar da biriktireyim mi? 

CEVAP: Bebeğiniz sağlıkla büyüsün. Geleceği için birikim yapmaya başlaman harika. Uzun vadeli hedefin var, birikimin biraz büyüdüğünde bankacına danışarak yatırım sepetinde değerlendir.

Eşinizle para konularını ertelemeyin

SORU: Eşimle para konularında hiç anlaşamıyoruz. Ben ne söylersem tersini yapıyor. Nasıl çözeriz bu sorunu? 

CEVAP: Gönülleriniz gibi bütçenizin de seyran olması için ne yapmalısınız?

1- İletişimsizlik: Para konuları, yemek zamanı, dizi başlıyor, ‘Aman şimdi endişelenmesin’ diye diye bir türlü konuşulmuyor. Ertelemeyin.

2- Düzenli: Eşinle ayda bir kez alın çaylarınızı ve para durumunuzu konuşun. Aile bütçesi yapın. Nereye, ne kadar harcadınız, hedefleriniz neler, borcunuz varsa ne durumda?

3- Ortak Hesap: Burada tek bir doğru yok. Ancak evinizin üç banka hesabı olabilir. Senin, eşinin ve ortak. Böylece birbirinize finansal özgürlük tanırsınız ve özel harcamalarınız gerginliğe sebep olmaz.

4- Paylaşmak: Aile bütçesini yönetirken birkaç yöntem var. İkiniz de çalışıyorsanız, ev bütçesine maaşlarınız oranında katkıda bulunabilirsiniz. Ödemeleri yarı yarıya bölüşebilirsiniz. Biriniz tüm masrafları karşılar, diğer gelir ise birikime ayrılır. Sadece erkek çalışıyorsa, tavsiyem kadının da sorumluluk alması, bilgisi, el becerisi doğrultusunda üretmesi.

5- Hedefler: Ortak hedefleri olan evlilikler daha başarılı oluyor. Hedefiniz kendi evinize sahip olmak, tatile gitmek, çocuğunuzun eğitimi, güvenli bir gelecek olabilir. Oturun konuşun ve bu hedefinize ulaşmak için plan yapın.

KAYNAK: Posta

Son Güncelleme: 23.09.2021 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle