İŞTE BÖYLE SOYUYORLAR

Vatandaşın uygun fiyatlı konut arayışını fırsata çeviren dolandırıcılar, en büyük vurgunu 'bir yıllık peşin ödeme' sistemi üzerinden yapmaya başladı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
23 Eylül 2021 Perşembe 10:19
332 Okunma
İŞTE BÖYLE SOYUYORLAR
banner15

Vatandaşın uygun fiyatlı konut arayışını fırsata çeviren dolandırıcılar, en büyük vurgunu 'bir yıllık peşin ödeme' sistemi üzerinden yapmaya başladı.

Türkiye genelinde yüzde 50, İstanbul'da ise yüzde 80'in üzerinde artan ev kiraları dolandırıcılar için yeni vurgun alanı oldu. Dolandırıcılıkta sınır tanımayan sahtekârlar, türlü türlü yollara başvuruyor. Vatandaşın uygun fiyatlı konut arayışını fırsata çeviren dolandırıcılar, sahte konut ilanları ve sahte banka hesaplarıyla insanları kandırıp, ortadan yok oluyor.

Online'a dikkat!

Dolandırıcıların en kolay vurgun yaptığı alan online mecralar. Kopya siteler ve sahte ilanlarla sosyal medyada ortaya çıkan dolandırıcılar, örneğin 3.000 TL olan bir evi, 2 bin TL olarak kiralamaya çalışıyor. O bölgede yüksek olan fiyatlar nedeniyle vatandaş ev kirası uygun olduğu için hemen ilandaki numarayı arıyor. Çok arayan olduğunu belirten dolandırıcılar, acil 2 kira bedeli kaparo yatırılması halinde diğer arayanlara evi vermeyeceklerini söylüyor.

Bu bedeli yatıranlar daha sonrasında anahtarı almaya gittiğinde karşılarında muhatap bulamıyor. Tuttuklarını sandıkları evde ise ya birisi oturuyor ya da aynı evin 3-4 kişiye kiralandığı gerçeğiyle yüzleşiyor. Uzmanlar bu yolla son günlerde yüzlerce kişinin dolandırıldığını, binlerce şikâyetin yağdığını belirtiyor.

KAYNAK: Akşam

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle