3000 TL MAAŞ ALANA 735 TL PRİM DESTEĞİ

Korona Virüs salgınında normalleşme sürecine bağlı olarak tekrar işe dönen işletmelere verilecek prim desteğinin detayları belli oldu.

01 Eylül 2020 Salı 11:42
815 Okunma
3000 TL MAAŞ ALANA 735 TL PRİM DESTEĞİ

Korona Virüs salgınında normalleşme sürecine bağlı olarak tekrar işe dönen işletmelere verilecek prim desteğinin detayları belli oldu.

Destekten yararlanacak işyerlerinin, kısmi ya da tamamen kısa çalışmayı sona erdirerek, haftalık normal çalışma sürelerine geri dönmesi şartı aranıyor. Örneğin, 100 sigortalının kısa çalışma ödeneğinden yararlandığı bir şirkette, bu sigortalılardan 50’sinin haftalık normal çalışma süresine dönmesi halinde, bu 50 sigortalı üzerinden destek alınabilecek. Destek kapsamına giren bir işyeri, kazancı 3 bin TL olan bir çalışanı için her ay 735.75 TL prim desteğinden yararlanabilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) genelgesine göre, normalleşme desteğinden, kısa çalışma ve nakdi ücret desteğinden yararlanan ve işyerinde kısmi ya da tamamen haftalık normal çalışma süresine dönen işletmeler yararlanacak. Bu çerçevede, Korona Virüs sürecinde toplam 50 işçinin kısa çalışma ödeneğinden yararlandığı bir şirkette, bu işçilerin 30’unun kısa çalışmasının sona ermesi halinde, 30 işçi üzerinden destek verilecek. 20 işçinin kısa çalışma ödeneğinden yararlanması, prim desteğine engel olmayacak.

KAYNAK: MİLLİYET

Son Güncelleme: 01.09.2020 11:51
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABERPrimDESTEĞİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle