BİLECİK'TE 1’İNCİ TÜRKİYE’DE 358’İNCİ OLDU

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklanırken, Fen Lisesi öğrencisi Beyzanur Yavuz, eşit ağırlıkta Türkiye 358.si ve Bilecik birincisi oldu.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
20 Temmuz 2022 Çarşamba 15:40
450 Okunma
BİLECİK'TE 1’İNCİ TÜRKİYE’DE 358’İNCİ OLDU

  Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklanırken, Fen Lisesi öğrencisi Beyzanur Yavuz, eşit ağırlıkta (TM puan türünde) Türkiye 358.si ve Bilecik birincisi oldu.

Diğer yandan aynı okuldan Ender Enes Tan, sayısalda il birinciliğini elde ederken, Türkiye'de ise 776’ıncısı olma başarısını elde etti. Bilecik’te eğitim-öğretimin marka ismi olan Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi, bu yıl da şaşırtmadı ve mezun olan öğrenciler Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda elde ettikleri başarılarla bunun bir tesadüf olmadığını bir kez daha kanıtladılar.

  Okul Aile Birliği’nden alınan başarıya ilişkin yapılan açıklamada, “2022 yılında yaklaşık 3.5 milyon öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nda öğrencilerimiz yine bizleri şaşırtmayarak Türkiye genelindeki başarılarına yenilerini eklemişlerdir. Öğrencilerimizden Beyzanur Yavuz, 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (TM puan türünde) Türkiye 358.si ve İl Birincisi, Ender Enes Tan (Sayısal puan türünde) Türkiye 776.sı ve İl Birincisi olmuş, Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi'nin Birincilerin Okulu olduğunu bir kez daha göstermiştir” ifadelerine yer verildi.

Son Güncelleme: 20.07.2022 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle