SÖĞÜT’TE ENTERESAN BİR MAÇ

Bilecik 1. Amatör Lig 18’inci hafta müsabakasında Söğüt ilçesinde oynanan Söğütspor, 1308 Osmaneli Belediyespor maçının 89’uncu dakikası sonrası saha karışırken, 90’ıncı dakika kırmızı kart gören Söğütsporlu oyuncunun sahayı terk etmeyerek 4 uzatma dakikası süresince sahada top oynadığı iddia edildi.

15 Şubat 2016 Pazartesi 11:16
3652 Okunma
SÖĞÜT’TE ENTERESAN BİR MAÇ

  Bilecik 1. Amatör Lig 18’inci hafta müsabakasında Söğüt ilçesinde oynanan Söğütspor, 1308 Osmaneli Belediyespor maçının 89’uncu dakikası sonrası saha karışırken, 90’ıncı dakika kırmızı kart gören Söğütsporlu oyuncunun sahayı terk etmeyerek 4 uzatma dakikası süresince sahada top oynadığı iddia edildi.  

 

 

  Cumartesi günü Söğüt Sentetik Sahası’nda oynanan Söğütspor, 1308 Osmaneli Belediyespor maçının 89’uncu dakikasında 1308 Osmaneli Belediyespor 1-0 öne geçmesinin ardından çıkan olaylar sonrası maçın orta hakemi İlyas Özkan, Söğütsporlu Barış Özmen’i ikinci sarı kart dolayısı ile, Hasan Korkut’u ise direk kırmızı kart göstererek oyun dışında bıraktı.

 

 

 Bunun üzerine hakeme saldırdığı iddia edilen Batın Erbay da hakemin kırmızı kart gösterdiği iddia edilerek, Batın Erbay sahayı terk etmeyerek uzatma süresi 4 dakika saha top koşturduğu belirtildi.

 

 

  “KURAL HATASI VAR, KARŞILAŞMANIN TEKRARLANMASINI İSTİYORUZ”

 

  Maç sonrası açıklama yapan Söğütspor Kulüp Başkan Yardımcısı Ufuk Karaman, Söğütspor-1308 Osmaneli Belediyespor maçının pozisyon ve oyun üstünlüğü olarak 85’inci dakikasına kadar tek kale olarak önde götürdüklerini belirtti. Maçın 89’uncu dakikasında bariz bir ofsayt olan bir pozisyonda 1-0 geriye düştüklerini anlatan Karaman sözlerine şöyle devam etti:

 

 

  “Karşılaşmanın 89’uncu dakikasında bariz bir şekilde yarım metre ofsayt olan pozisyonda maçın yan hakemi Ali Zengin görülmesine rağmen art niyetli bir şekilde bayrak kaldırmadı. Bunun üzerine orta hakem emin olmadığı halde gol düdüğünü çalınca 1-0 da geriye düştük. Bu golden sonra kural hatasına sebebiyet veren pozisyonlar başlamış oldu, 4 numaralı oyuncumuz Barış Özmen 2’inci sarıdan kırmızı kart, daha sonra diğer oyuncumuz Hasan Korkut doğru bir şekilde kırmızı kart gördü.

 

 

  Buna itiraz edip hakemin üzerine tasvip etmediğimiz hakaretlerde bulunan 8 numaralı oyuncumuz Batın Erbay da kırmızı kart görmesine rağmen oyunda kalarak müsabakayı tamamladı. Hakem oyuncumuzu sahadan çıkarmadı. Bunun ile ilgili görüntüler mevcuttur."

 

 

  “BABANIN GÖZLEMCİ, OĞLUNUN DA HAKEM OLDUĞU BİR LİGDE MÜCADELE ETMEKTEYİZ”

 

  Hakemlerin ve gözlemcilerin bir yönetici yüzünden baskı altında kaldıklarını iddia eden Karaman, “Yaptıkları kural hatasından bellidir. Kimsenin tarafı değiliz. Söğütlü gençlerin sokakların kötü alışkanlıklarından kurtarmak amaçlı uğraşı vermekteyiz. Bugün maçlarda bizlere yapılan yarın başka bir kulübümüze yapılabilinir. Kimse sessiz kalmasın bu durumda. Maçın yan hakemi olan Ali Zengin kardeşimiz, bizim maçın ertesi günü Bilecikspor maçını da katletmiş.

 

 

 Gözlemcilerin maçları tribünlerde seyirci gibi izlediği, babanın gözlemci, oğlunun da hakem olduğu bir ligde mücadele etmenin zor olduğunu görmekteyiz. Bu nedenle haksız yenilginin ve kural hatasının Söğüt gençliğine ağır bedeller olacağından bu karşılaşmanın tekrarlanmasını ister, yaşananları tüm sporseverlerin takdirine bırakıyoruz“ dedi.

 

 

  HAKEMLERİN KONDİSYONU YETERSİZ İDDİASI

 

  Söğütsporlu yöneticilerin maçın tekrarı için yarın itiraz edeceği öğrenilirken, Söğüt maçında ofsayttan golü verdiğini iddia edilen maçın yan hakemi Ali Zengin’in ise maçtan bir gün sonra 14 Şubat Pazar günü Bilecikspor-Edebalispor maçını orta hakem olarak yönetti. Bu karşılamanın da 90’uncu dakikasında yeşil saha karışarak futbolcular birbirine girdi.

 

 

  Ayrıca, bu yaşanan hakem hatalarından dolayı hafta içi Osmaneli Belediyespor Başkanı Hayati Kaba hakemleri hedef almıştı. Takımlar ise, bir hakemin haftada 3 maça çıkmalarına tepki göstererek, hakemlerin kondisyon bakımından yetersiz kaldıklarını iddia ettiler.

Son Güncelleme: 15.02.2016 11:16
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKMaçSkandal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle