BİLECİKSPOR 3. LİG MACERASINDAKİ YOL HARİTASI

26 Mart 2015 Perşembe 07:14
1987 Okunma
BİLECİKSPOR 3. LİG MACERASINDAKİ YOL HARİTASI

BİLECİKSPOR'UN 3.LİG YOLCULUĞU

 

BİLECİKSPOR 3. LİG MACERASINDAKİ YOL HARİTASI

 

Bilecikspor, sezon başında yönetimsiz kalarak lige katılmama noktasına gelmişti ancak Bilecikspor'un bu durumuna göz yummayan ve eski başkanlardan olan İsmail Cinoğlu büyük bir özveri gösterip takımı toparladı, lige katılamayacak durumda olan kulüp 2014-2015 sezonunda çok büyük bir yükselişe imza attı. Elbette bu başarıda genç teknik direktör Fatih Savak'ın ve futbolcularının yadsınamaz katkısı var ve bu aslan yüreklilerin emeklerinin hakkı ödenemez. Bilecikspor Amatör 1. Lig'de şampiyonluğu kovalarken herkes kulübün eskiden olduğu gibi yine TFF 3.Lig'de oynamasını istiyor. Peki, Spor Toto 3.Lig'de oynamak için nasıl bir yoldan geçmek gerekiyor? Bu sorunun cevabını vermeye çalışalım.

 

 

İLK DURAK BÖLGESEL AMATÖR LİG (BAL)

 

Bölgesel Amatör Lig ya da kısaltmasıyla BAL, her sene TFF tarafından yeni bir Statüsü yayınlanan ve her sene düşme-yükselme kriterlerinin değiştiği bir amatör ligdir. Bundan sonra anlatılanlar 2014-2015 Statüsüne göredir. 2015-2016 senesinde yeni bir Statü yayınlanacağından burada yazılan bilgilerin güncelliği de kaybolacaktır. BAL, Spor Toto 3.Lig'den düşen takımlar ile ve illerdeki en yüksek amatör ligden belli şartları sağlayıp gelen kulüplerden oluştur. 2014-2015 sezonunda BAL'da tam olarak 149 takım bulunmaktadır. BAL'da 12 takımlı 1 grup, 13 takımlı 3 ve 14 takımlı 7 grup olmak üzere toplam 11 grup bulunmaktadır.

 

 

BÖLGESEL AMATÖR LİG'E NASIL YÜKSELİNİR?

 

 Öncelikle belirtmek gerekir ki Bölgesel Amatör Lig'de ilgili grupta son iki sırada olan takımlar kurulu oldukları ildeki en üst amatör lige düşer. Yükselme durumunu incelemek için de BAL'da o sezon aynı ilden kaç takımın bulunduğuna bakılmalıdır. 2014-2015 sezonunda Bilecik'ten 1 takım bulunmaktadır, bu takım Bozüyük Vitraspor'dur. Vitraspor eğer son iki sırada kalıp küme düşmemiş ve şampiyon olup Spor Toto 3.Lig'e de çıkamamışsa yani orta sıralarda ligi bitirirse bu durumda Bilecik'in en üst amatör liginde şampiyon olan takımla tek maçlı bir baraj maçı oynamak zorundadır, Vitraspor galip gelirse ligde kalır, Vitraspor yenilirse Bilecik 1. Amatör Lig’de şampiyon olan takım BAL'a yükselir. Vitraspor ligden düşerse bu durumda Bilecik 1. Amatör Lig’de şampiyon olan takım doğrudan BAL'a yükselecektir. Gelgelelim Vitraspor BAL 9. grupta bulunmaktadır ve 26.03.2015 itibariyle 16 puan ile sondan bir önceki sırada yani 13.sırada bulunmaktadır. Vitraspor'un bir üstünde Gebze Sultan Orhanspor bulunmaktadır ve 27 puandadır. Ligin son üç haftasında bir mucize gerçekleşmezse Bozüyük Vitraspor ligden düşecektir. Bu durumda -umarız- Bilecikspor şampiyon olursa direkt BAL'a yükselecektir.

 

BÖLGESEL AMATÖR LİG'DEN SPOR TOTO 3.LİG'E NASIL YÜKSELİNİR?

 

Bu sorunun cevabını da verelim. BAL'da 11 grup olduğunu belirtmiştik. Bu 11 grubun şampiyonları 2014-2015 sezonunda doğrudan Spor Toto 3.Lig'e yükselecekler. Peki, Bilecik'ten BAL'a katılacak bir takım 2015-2016 sezonunda nasıl bir yol izleyecek? Bunun şu an söylenmesinin imkanı yok. Çünkü yazının başında da belirttiğim üzere TFF her sene yeni bir Statü yayınlamaktadır ve ligden yükselme için gereken kriterler değişiklik göstermektedir. 2013-2014 sezonunda grup birincisiyle ikincisi play-off maçları yapmıştı fakat bu sezon grup birincileri direkt Sport Toto 3.Lig'e yükselecek. BAL 2015-2016 Statüsü yayınlandığında yeni bir değerlendirme yapacağız.

 

 

Özet

 

Vitraspor küme düşerse ve Bilecikspor şampiyon olursa bu durumda Bilecikspor'un karşısına play-off engeli çıkmayacak direkt BAL'a katılacak. Böyle bir şans bir takıma çok nadir denk gelir, Bilecikspor bu şansı iyi değerlendirmelidir. Umarım şampiyon olup biz Bileciklileri sevindirirler.

Av.Mustafa Özmen

www.ozmen-hukuk.com

 

[email protected]

Son Güncelleme: 26.03.2015 07:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle