CEZAEVİ HÜKÜMLÜLERİ VE TUTUKLULARININ EL İŞİ ÜRÜNLERİ SERGİSİ

Bilecik’te M Tipi Kapalı ve Açık İnfaz Kurumu’nda hükümlü ve tutukluların, sosyal ve kültürel faaliyetleri kapsamında el emeği göz nuru ile üretilen ürünlerinin sergilendiği “El şi” sergisi açıldı.

17 Kasım 2014 Pazartesi 11:42
2060 Okunma
CEZAEVİ HÜKÜMLÜLERİ VE TUTUKLULARININ EL İŞİ ÜRÜNLERİ SERGİSİ

  Bilecik’te M Tipi Kapalı ve Açık İnfaz Kurumu’nda hükümlü ve tutukluların, sosyal ve kültürel faaliyetleri kapsamında el emeği göz nuru ile üretilen ürünlerinin sergilendiği “El şi” sergisi açıldı.

 

 

  Bilecik İl Kültür Turizm Müdürlüğü sergi salonunda açılan “El işi” sergisine, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2’inci Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Ağır Ceza Reisi Halil İbrahim Aktepe, Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Mustafa Şen, Bilecik Barosu Başkanı Halime Aynur, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır ve kurum müdürleri katıldı.

 

 

 Yapılan sergi hakkında açıklama yapan Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Mustafa Şen, Bilecik M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumumuzda sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında düzenlenen, hükümlü ve tutukluların el emeği, göz nuru ile üretilen çeşitli ürünlerini sergilendiklerini belirtti. Mesleki eğitim kurslarında başarılı olan hükümlülere sertifikalarının da dağıtılacağını anlatan Şen, "Kurumumuz 2014 yılında da, mahpusların topluma kazandırılması kapsamında mesleki eğitim kursları vermeye, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlemeye devam etmektedir.

 

 

Kurumumuzda 2014 yılı içerisinde alüminyum folyo kabartma, berberlik, okuma-yazma, Kuran'ı Kerim, cam seramik işlemeciliği, satranç, dart, arı kovanı ve bal çıtası yapım ve İngilizce kursları açılmıştır. Halen 176 öğrenci eğitim ve öğretimlerine devam etmektedir. Kurumumuzdaki eğitim öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesinde desteklerini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve Halk Eğitim Müdürlüğü'ne huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

  “KURUMUMUZ 750, 800 CİVARINDA HÜKÜMLÜ VE TUTUKLUYA HİZMET VERMEKTEDİR"

 

  Kurumlarında 750-800 civarında hükümlü ve tutukluya hizmet verilmekte olduğunu belirten Şen, “2012 yılı içerisinde Bayırköy Açık Ceza İnfaz Kurumumuz faaliyete geçmiş çeşitli iş kolları kurularak hizmete başlamıştır. Halen temizlik iş kolu, inşaat bakım onarım, boya ve sıvacılık iş kolu, çelik konstrüksiyon çatı yapım iş kolu, park, bahçe ve peyzaj iş kolu, mobilya iş kolu gibi çeşitli iş kolları kurumumuzun eğitim, iyileştirme ve rehberlik faaliyetleri kapsamında sürdürülmektedir. Bayırköy Açık Ceza İnfaz Kurumu mobilya atölyesinde park ve bahçelerde kullanılmak üzere piknik masaları ve çeşitli bankların üretimlerine devam edilmektedir.

 

 

 Üretilen ürünler talep olması halinde uygun fiyatlarla satılmaktadır. El sanatları sergimizdeki ürünlerimiz mesleki kurslarımızda hükümlü ve tutuklularımızın hobi atölyelerinde ürettikleri el emeği ürünlerdir. Hükümlü ve tutuklularımızın maddi ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla sergimizdeki tüm ürünler satışa sunulmuş olup, elde edilen gelir ürünlerin sahipleri olan mahpuslara aktarılacaktır. Kurumumuz kamu ihale mevzuatından muaftır. Ancak hükümlü ve tutuklularımızın toplumsal yaşama kazandırılmasına destek olmak isteyen kamu kurum ve kuruluşları ile protokol oluşturularak, talep edilen sayıda mahkumumuz çeşitli iş kollarında istihdam edilebilmektedir” dedi.

 

 

  MAHKUMLARIMIZIN GAYRETİ BİZİ MEMNUN ETTİ

 

   Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ise; mahkumların el sanatlarını geliştirmek, kendilerinin mahkumiyet sonrasında hayata hazırlamak, mahkumiyet içerisindeki vakitlerini de sanatla değerlendirmiş olmak kendilerinin hoşuna giden bir durum olduğunu belirterek, “Topluma faydalı işler yapmayı da öğrenmek konusundaki mahkumlarımızın göstermiş olduğu gayretleri de bizleri memnun etti. Gerçekten çok güzel çalışmalara imza atmışlar. Kendilerini de faydalı hissetmişlerdir” dedi.

 

 

  'BİLECİK'E DENİZİ DE GETİRECEĞİZ' ESPRİSİ

 

Bilecik Belediye Başkan Selim Yağcı ise, sergiden gemi aldığını belirterek 'Bilecik'e denizi de getireceğiz' esprisi ile sözlerine başlayarak şöyle devam etti. “Tabi güzel bir etkinlik, güzel bir çalışma. Mahkum kardeşlerimizin zamanlarını böyle faydalı şeylerle değerlendirmesi her türlü takdirin ötesinde. Yöneticiler olarak, halk olarak bizler de kardeşlerimizin bu çalışmalarını motive etme adına bu ürettikleri el işlerinin bir kısmını alarak hem belediyemizde sergileme onların tanıtımını yapmaya, hem de bir kısmını da buradan Bilecik'i tanıtım noktasında hediyelik eşyalarımızı bu tür çalışmalardan alırsak, onlara katkı sağlayacağımızı düşünüyorum. Ben kendilerini kutluyorum. Ellerine, gönüllerine sağlık diyorum”.

 

 

Konuşmaların ardından el sanatları sergisine ve mesleki eğitim kurslarında başarılı olan hükümlülerin sertifika dağıtım törenine ardından “El işi” sergisi açılışını protokol üyeleri gerçekleştirdi.

Son Güncelleme: 17.11.2014 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle