KAN ALMA MERKEZİ OLMAYAN BİR İLDE 2 GÜNDE 97 KİŞİ KAN BAĞIŞLADI

Türk Kızılay'ının 147. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Bilecik Türk Kızılay Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyası sona erdi.

11 Haziran 2015 Perşembe 08:20
1348 Okunma
KAN ALMA MERKEZİ OLMAYAN BİR İLDE 2 GÜNDE 97 KİŞİ KAN BAĞIŞLADI

 Türk Kızılay'ının 147. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Bilecik Türk Kızılay Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyası sona erdi.  

 

 

  Bilecik Merkez Kültür Sitesi bahçesine kurulan çadır içerisinde düzenlenen ve 2 gün süren kan bağışı kampanyasında 97 kişi kan verdi. Yapılan kampanya bilgi veren Bilecik Türk Kızılay Şube Başkanı Selami Çınar, birazda Bilecik bürokrasisine sitem etti. Çınar, 7 senedir başkanlığı yaptığı bu kurumda birçok sorunu üstesinden geldiklerini, ama bir kan alma birimi sorununu çözemediklerini söyledi.

 

 

  “SAĞLIK HER ŞEYDEN ÜSTÜN AMA!”

 

  Türk Kızılay Genel Merkezi’nin Bilecik'te Kan Alma Merkezi biriminin açılmasıyla ilgili tüm hazırlıklarımızı yaptığını belirten Çınar, “Genel Başkanımızın bize taahhütleri verdi. Kamuya ait merkez ilçede bir binanın tahsis edilmesi durumunda bu birim kurulacak. Yine aynı şekilde söylüyorum, bir kan alma biriminin açılması Bilecik'te yaşayanlar için çok güzide bir şey olacaktır. Ama bize tahsis edilen ne bir bina var ne de bir çalışma. 

 

 

 Sağlık her şeyden üstün, ama bazen olmayınca olmuyor. Türk Kızılay'ının 147. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle 2 gün boyunca açtığımız çadırda yaklaşık 97 kişi kan verdi. Türk Kızılay’ı ile ilgili resim sergisi açtık. Kan bağışı yapan vatandaşlarımız resim sergisini de gezdiler. Geçen sene yaptığımız gibi bu sene "Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" programı kapsamında kan bağışçılarına madalya taktimi yapacağız” dedi.

 

 

  Kan veren vatandaşlar ise, Bilecik genelinde sterilin olmayan ortamlarda kan vermekten bıktıklarını belirterek, “Bir an önce valimiz, belediye başkanımız bu mühim konuya bir el atmasını istiyoruz. Biz kan verme merkezini istememizin tek nedeni daha sterilin bir ortam olması ve göçebe gibi oradan oraya gitmek istememizden dolayı” dediler.

Son Güncelleme: 11.06.2015 08:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle