FAZLA TONAJLI HAFRİYAT KAMYONUNA 8 BİN 700 TL CEZA KESİLDİ

Bilecik'te bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, fazla tonajda inşaat hafriyatı taşıyan kamyonun plakasına 8 bin 700 TL para cezası uygulandı.

12 Ağustos 2015 Çarşamba 07:27
4593 Okunma
FAZLA TONAJLI HAFRİYAT KAMYONUNA 8 BİN 700 TL CEZA KESİLDİ

Bilecik'te bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, fazla tonajda inşaat hafriyatı taşıyan kamyonun plakasına 8 bin 700 TL para cezası uygulandı.

 

 

  Alınan bilgilere göre Bilecik merkezde bir hafriyat firmasına ait kamyonda ‘Fazla tonaj var’ ihbarını değerlendiren trafik ekipleri harekete geçti. Ekipler, 11 EN 208 plakalı hafriyat kamyonunu Küçük Sanayi bölgesine kadar takip ettiler. Burada durdurulan aracın sürücüsü Muhammet Arslan, şirket sahibi Mustafa Boyraz’ı arayarak durumu bildirdi. Olay yerine şirket sahibi ile trafik ekipleri arasında tartışma yaşadı. Boyraz, ekiplere, “Amirim tüm evraklarımız tam. Evraklarımı incele varsa bir eksik kes cezamı. Zaten yakın mevkiler arası taşıyoruz hafriyatı. Kantar yakında yok. Ben nereden bileceğim yüklenilen malzemenin tonajını. Her hafriyatın ağırlığı doluluğu farklı” diye tepki gösterdi.

 

 

Bunun üzerine hararetlenen tartışmaya Bilecik Küçük Sanayi Sitesi esnafının ve civardaki vatandaşların meraklı bakışları eklenince trafik ekip amiri olay yerine takviye kuvvet çağırdı. Kısa bir süre içinde gelen 4 ekip aracı hafriyat kamyonunun etrafını sararak şirket yetkililerinin kamyonun kasasında bulunan hafriyatı boşaltmasını engelledi. Yaşana olaylar sonrası hafriyat kamyon şoförü, polis ekiplerin nezaretinde kantara götürülerek tonaj ölçümü yapıldı.

 

 

  Kamyonun kantara giden şirket sahibi Mustafa Boyraz, bütün evraklarının tam olduğunu ve ekmekleri ile oynadıklarını belirterek, “Bilecik'te kamyoncuları sevmiyorlar. Şimdi benim o yazılacak cezayı ödemem için 4 ay boyunca o kamyonu aralıksız çalıştırmam lazım. Hele bir de üzerine ödemeleri varsa iflas ettim. Sadece ben değil bu aralar birçok araç bu cezayı yedi. Ekipler çevirme noktalarından farklı yerlerde araçları takibe alıyor. Araçlara yüklenmesi istenen tonaj çok az. Ben bu tonajla da çalıştırırım ama,ev fiyatları, ev kiraları artar, yollar hepten kamyonlar ile dolar'' dedi.

 

 

  Yapılan kantar ölçümünde kamyon kasasında 25 ton yerine 35 ton olduğu belirlenince, araç plakasına 8 bin 700 TL cezai işlem uyguladılar.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 12.08.2015 07:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle