BOZÜYÜK’TE İKİ VATANDAŞ DOLANDIRICILIK ŞEBEKESİNİN AĞINA DÜŞTÜ

Emniyetin tüm uyarılarına rağmen Bilecik’in Bozüyük ilçesinde2 vatandaş Şanlıurfa merkezli telefon dolandırıcılarının kurbanı oldu. Yaklaşık 10 bin liralarını kaptıran vatandaşlar, dolandırıldıklarını ancak parayı bankaya yatırıp telefonu kapattıklarında anladılar.

19 Ağustos 2015 Çarşamba 09:16
1679 Okunma
BOZÜYÜK’TE İKİ VATANDAŞ DOLANDIRICILIK ŞEBEKESİNİN AĞINA DÜŞTÜ

 Emniyetin tüm uyarılarına rağmen Bilecik’in Bozüyük ilçesinde2 vatandaş Şanlıurfa merkezli telefon dolandırıcılarının kurbanı oldu. Yaklaşık 10 bin liralarını kaptıran vatandaşlar, dolandırıldıklarını ancak parayı bankaya yatırıp telefonu kapattıklarında anladılar.

 

 

  Bozüyük’te telefon dolandırıcılarının son kurbanı Yeni Mahalle’den Z.E. isimli 82 yaşındaki teyze ve Yeşilkent Mahallesindeki H.K.(45) isimli vatandaş oldu. Telefon dolandırıcıları aynı gün içinde telefon ile arayarak gerçekleştirdikleri dolandırıcılık olayıyla iki vatandaşın daha canını yaktı. Dolandırıldığını anlayan vatandaşlar ise soluğu İlçe Emniyet Müdürlüğünde alarak şahıslardan davacı oldular.

 

 

  Telefonda kendilerini emniyet mensubu, hakim veya savcı olarak tanıtan dolandırıcılar vatandaşların zafiyetlerinden faydalanıp özellikle telefonu kapattırmayarak sonuca gidiyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri her defasında broşür dağıtarak, cep telefonu mesajları ve belediye hoparlöründen anonslar yaptırarak vatandaşları uyarmaya çalışıyor. Özellikle hiçbir emniyet mensubu veya adliye mensubunun vatandaştan para istemeyeceğini defalarca dile getiriyor. Ancak tüm uyarılara rağmen Şanlıurfa merkezli dolandırıcılık şebekesi özellikle yaşlı vatandaşlar üzerinden can yakmaya devam ediyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri son günlerde ilçe de artış gösteren telefon dolandırıcılığı olayları nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaları konusunda bir kez daha uyarırken özellikle yaşlı vatandaşlara diğer aile bireylerince şebekenin dolandırma yöntemi anlatılarak mağduriyetin önüne geçilebileceği vurgulandı.

Son Güncelleme: 19.08.2015 09:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle